Hai sa fim din nou copii!

Lumea copilariei este atunci cand totul este simplu, frumos, nu ai griji, cand nu trebuie sa faci nimic pentru a fi iubit. Si mai ales, atunci cand „totul este limitat doar de imaginatia noastra” scrie Maria, o fetita de 12 ani din Bucuresti.

„Copilaria dureaza toata viata. Ea se intoarce mereu pentru a insufleti sectiuni mari ale vietii de adult”, spunea filozoful si criticul literar francez Gaston Bachelard. Nu am inteles pe deplin semnificatia cuvintelor, decat atunci cand ne-a scris la redactie un copil de 12 ani si a reusit sa ne readuca in acea fascinanta lume a copilariei. Si ii multumim! Iata ce ne-a scris Maria:

Hai sa fim din nou copii!

In ochii nostri, copilaria este o lume plina cu sute de mii de pete de culoare. O lume in care totul este posibil.

Copilaria este plina de rasete si voie buna. Parcurile sunt pline de fericire. Este o lume pe care o cream dupa bunul plac. Putem alege ce personaj vrem sa fim, cel puternic, cel istet sau cel neascultator, dar inventiv. Imaginatia noastra nu are limite. Cream jocuri noi, nemaivazute si inventam fel si fel de obstacole.

Putem obtine tot ce ne dorim, cu doar trei cuvinte “te rog frumos “. Aproape totul este la picioarele noastre. Invatam tot mai multe lucruri noi pe zi ce trece.

In ziua de azi, telefonul are o parte foarte importanta in vietile noastre, dar hai sa-l lasam un pic si sa fim din nou copii. Sa mergem in parcuri, sa ne jucam in aer liber. Ce ziceti? Imaginatia noastra chiar nu are limite! Hai sa fim din nou copii! Sa ne distram din nou! Dar si sa ne relaxam in weekend-uri… dupa tonele de teme facute.

Sunteti cu mine? Nu trebuie sa fii copil pentru a vedea copilaria, deoarece, in adancul inimii, noi toti suntem copii, chiar daca nu ne comportam ca ei.

Maria, 12 ani, Bucuresti

Citeste si Scrisoare de la sora mai mare, pentru sora mai mica

Dragi parinti, daca aveti si voi copii creativi, talentati si cu o imaginatie fara limita, trimiteti-ne gandurile si ideile lor asternute in scris, pe adresa electronica a redactiei: [email protected]  si e posibil sa le vedeti publicate pe blogul Superbebe.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here