Andreea Mihai: ,,Atentie la echilibrul dintre viata la birou si timpul petrecut cu copilul!”

Andreea Mihai este una dintre mamicile care si-a programat sarcina, iar copilul a venit pe lume exact cum a trebuit. Asa ii place ei sa spuna despre Alex, o minune de baiat, care la cei 4 ani si jumatate ai sai este foarte activ, energic si curios. Andreea, din pozitiile sale pe care le-a ocupat la job, a intreprins mai multe activitati de intrajutorare a copiilor cu diverse nevoi. Cum face fata provocarii de parinte, cum a gestionat cele mai dificile momente din viata de mamica si cum reuseste sa se imparta intre cariera si familie, aflati de la Andreea Mihai, Leader marketing la Leroy Merlin Romania, grup ADEO.

Andreea Mihai cu fiul sau, Alex

Unde va aflati din punct de vedere al carierei cand ati ramas insarcinata?

Alex a venit pe lume, cand am facut varsta de 39 de ani, cariera mea era implinita, aveam la activ multe proiecte pasionante. Si a venit exact cand a trebuit! Sarcina a fostprogramata, caci abia cu 1 an inainte de venirea lui pe lume ne-am decis ca ne dorim un copil.

Vezi si Melania Stanciu: ,,Cred ca avem in noi capacitatea de a ne conecta la copil”

Care a fost cea mai dificila perioada pentru copil si cum ati gestionat-o?

Cand a inceput sa mearga si se deplasa peste tot, testa perciolele si limitele. In primii ani de viata la cresterea si ingrijirea baietelului au contribuit si ambele bunici, cu randul.

Este ceva din etapele de ingrijire a copilului ce ati face altfel acum?

Da! As fi mai permisiva in primele luni de viata cu cei din jur vis a vis de el! Fiind primul copil, am fost protectoare.

Care sunt dificultatile cu care se confrunta parintele unui copil de varsta lui Alex?

Alex este extrem de demanding! Are nevoie de activitati diferite ca sa-si consume energia si sa-si satisfaca curiozitatea. Pentru un parinte este provocator, mai ales in weekend, cand nu este la gradinita cu ceilalti copii.

Alex, in varsta de 4 ani si jumatate, este energic si activ

Care a fost cel mai greu moment din cariera dvs ?

Perioada integrarii unei companii foarte mari de retail, cu 86 de puncte  de vanzare, pe langa altele 130. Asta pe langa daily business deja complex. In integrare au fost implicati: oamenii, partea juridica, financiara, comerciala, de performante economice, de rebranding si multe altele. In aceasta perioada Alex mi- a simtit agitatia si uneori ajungeam mai tarziu acasa.

V-ati implicat si in actiuni de ajutorare a copiilor. Ce v-a determinat sa faceti acest lucru?

Da, in foarte multe, ajut Salvati Copii, Asociatia de la Valea Plopului a parintelui Tanase, OvidiuRo, Unicef si multe altele, actiuni ce implica ajutorul  pentru copiii saraci cu alimente, haine, ajutor pentru scolarizare, ingrijiri medicale. Ca om, cred ca e foarte important sa dam mai departe, daca putem, ceva: ori material ori spiritual. E foarte important ca generatiile viitoare sa aiba valori, sa fie ajutate daca au o situatie mai precara sa poata avea un super start in viata.

Cum reusiti sa va impartiti timpul intre birou si familie?

Alex e la gradinita cand eu sunt la birou, dupa care seara suntem impreuna, facem activitati. In weekend si vacante la fel. Parcul e principal noastra distractie, mai ales parcul de distractii Eden Parc, dar si mersul cu bicicleta, puzzle si teatru de papusi. In general, dupa birou si gradinita,mergem  acasa si ne jucam sau mergem in parc sau in vizite la prieteni si dupa baie, povestea si somnul. De cand sunt mama ma gandesc tot timpul cum pot mai bine doza efortul si timpul intre birou si Alex. E foarte important pentru mine.

Credeti ca o femeie poate fi mama perfecta, care sa aiba si o cariera de succes?

Cu siguranta! Cunosc multe in jurul meu, totul depinde de starea de spirit si de organizare. De altfel sunt studii care arata ca copiii care au mame care lucreaza sunt mai bine formati pentru viata.  Dar dragi mame, atentie la echilibrul dintre viata la birou si timpul petrecut cu copilul! Sunt extrem de importanti primii ani din viata, fiindca atunci isi cladesc personalitatea, care ii va defini ca adulti. Rabdarea trebuie sa mai mare pentru parinti, caci trebuie sa se joace cu ei, sa le explice de cateva ori la rand acelasi lucru, sa faca uneori lucrurile mai incet.

Citeste si Dr. Daniela Popescu, medic si mama: ,,Negocierea este ,,arma secreta”

Din prisma actualului job promovati si cateva masuri pentru siguranta copiilor?

Da, pot cita cateva proiecte: actiuni de impaduriri pentru o planeta cu aer mai sanatos, reciclare pentru protectia mediului , lupta pentru combaterea saraciei printre copiii neajutorati, toate acestea pentru o viata mai buna si mai sigura pentru copii.

Ce va doriti de la Alex?

Sa invete sa deosebeasca binele de rau, sa aiba principii morale solide si sa invete sa ajute.

Citeste si Superfemei. Supermame. Povesti de viata

Autor: Alexandra Manaila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here