Tratamentul astmului alergic la copii

Cateva informatii despre tratamentul astmului alergic la copii, dar si cateva recomandari puteti afla de la conf. dr. Roxana Maria Nemes, cercetator stiintific, doctor in stiinte medicale, medic primar pneumolog, medic specialist pediatru la Institutul de Pneumologie ,,Marius Nasta”.

,,Astmul alergic si astmul in sine o boala eminamente inflamatorie, este substratul fiziopatologic al bolii inflamatia, de aceea ne dorim ca parintii sa inteleaga ca de multe ori utilizarea a unui bronhodialtator asa cum este salbutamoloul trebuie sa ramana element de folosit la nevoie, deoarece nu face decat sa relaxeze o musculatura care raspunde prin ingustare (se ingusteaza calea aeriana in momentul in care pacientul vine in contact cu un trigger cu un factor declansator). In schimb, tratamentul de fond este corticoterapia inhalatorie”, a declarat medicul. Potrivit pneumologului, corticoterapia inhalatorie la ora actuala se poate administra pe deviceuri speciale, inhalatoare speciale. Copiilor cu astm, medicul le recomanda sa foloseasca deviceurile presurizate, camerele volumatice, acele spacere si daca este posibil sa mearga la medicul specialist pentru a reverifica periodic tehnica.

,,E mai bine daca copilul o sa accepte ca pe o joaca, orice device sa fie prieten si sa nu-si relationeze cu ideea 100% de medicatie. Este mult mai usor pentru un copil astmatic sa ajunga in timp sa-si administreze singur aceasta medicatie, mai ales in situatia in care parintele nu este cu el”, a precizat conf.dr. Nemes.

Vezi si Teste si determinari care stabilesc diagnosticul de astm bronsic la copil

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here