Trei operatii pe coloana si creier vor ajuta o fetita sa mearga!

Trei operatii pe coloana si creier  vor ajuta o fetita sa mearga! Elena s-a nascut cu mai multe malformatii grave, iar doctorii romani au reusit sa o salveze cu mari eforturi. Prima operatie a avut-o la doua zile de la nastere pentru  mielomeningocel, forma cea mai grava de spina bifida. Din pacate, la o luna de la nastere, a aparut hidrocefalia, o alta afectiune care presupune acumulare de lichid in cutia craniana. A fost operata din nou, prin introducerea unui drenaj cu care va trai toata viata.

Citeste si Apel umanitar: Vladut are nevoie de ajutorul nostru!

Au urmat alte momente grele pentru micuta, un varus equin operat, insa fara rezultat deoarece malformatia a recidivat. Mai multi doctori din centre universitare din tara i-au spus ca Elena nu o sa mearga niciodata, insa familia a refuzat sa accepte acest lucru.

Anul trecut, Elena a fost operata la Bucuresti, operatia fiind achitata din fondurile stranse de Asociatia „Salveaza o inima” in mediul online, iar de atunci fetita urmeaza un program intens de recuperare.

La un an de la operatie, fetita a fost consultata de un profesor turc, specialist in neurochirurgie si Elena mai are nevoie de 3 operatii vitale (la cap, zona cervicala si la coloana) pentru ca visul ei sa se implineasca. Aceste interventii neurochirurghicale trebuie facute urgent, deoarece maduva este prinsa de cicatricea primei operatii la coloana (mielomeningocel – operatie efectuata la 2 zile dupa nastere), nervii care controleaza mersul si continenta urinara fiind afectati.

Cele 3 operatii sunt:

  1. repunerea in functiune a valvei ce dreneaza lichidul cefalorahidian (Hidrocefalie),
  2. operatia de decompresie a malformatiei Arnold Chiari,
  3. desprinderea nervilor de vechea operatie de mielomeningocel.

Acestea vor fi efectuate in timp de o singura luna la interval de 5-10 zile intre operatii si costa in total 33.000 Euro, mult peste posibilitatile familiei.

Asociatia “Salveaza o inima” a raspuns prompt din nou la strigatul de ajutor al familiei şi au reluat campania de strangere de fonduri pe platforma sa de donatii – https://salveazaoinima.ro/campaigns/elena-spiridon-2/, unde peste 1000 de romani au daruit din putinul pe care-l au pentru a o salva pe Elena.

Pana in prezent s-au donat in total aproximativ 15.000 de Euro. De asemenea, donatiile mai pot fi facute şi prin SMS, la 8832, cu textul “Elena” sau prin transfer bancar in consturile Asociatiei: RO05BTRL00701205W82870XX (cont in lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont in Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont in dolari).

Asociatia “Salveaza o inima”, infiintata pe data de 17 decembrie 2012, a reusit sa salveze, pana in prezent, peste 350 de copii cu malformatii grave. Pentru merite deosebite, Asociatia “Salveaza o inima” a fost nominalizata la mai multe gale importante dedicate ONG-urilor, printre care: Gala “Oameni pentru Oameni” (2014, 2015 si 2016), Gala “Societatii Civile” (2016 şi 2017), Gala “Oamenii Timpului” (2015) si Gala “Zece Oameni de Valoare” (2016).

Vezi si Drama unui baiat de 13 ani diagnosticat cu cancer

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here