Protest: Parintii copiilor cu dizabilitati si adultii cu dizabilitati ies in strada

Parintii copiilor cu dizabilitati si adultii cu dizabilitati ies in strada, in urma deciziei Guvernului de-a aloca buget Zero pentru salariile asistentilor personali, indemnizatiile de crestere a copilului cu dizabilitati, serviciile de protectia copilului si centrele pentru adulti cu dizabilitati. Este un prim protest care atrage atentia asupra faptului ca viata acestor copii nu poate fi negociata.

Vezi si Buget Zero pentru copiii cu dizabilitati si copiii din orfelinate. Cum reactioneaza parintii

Vineri, 8 februarie, 2018, in intervalul 10.00 – 13.00, in Bucuresti, in fata Palatului Victoria si in 18 judete din tara (pana la aceasta ora, caci numarul continua sa creasca) vor fi organizate mai multe proteste, a anuntat Maria Madalina Turza, presedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati si mama unei fetite cu dizabilitate.

,,Nu negociem viata copiilor nostri si a adultilor cu dizabilitati”, spun hotarat, parintii care ies in strada sa conteste Proiectul de Buget pe 2019.

In prezent, cheltuielile pentru salariile asistentilor personali, indemnizatiile de crestere a copilului cu dizabilitati, serviciile de protectia copilului si centrele pentru adulti cu dizabilitati sunt lasate pe seama autoritatilor locale. Proiectul de buget, in forma sa actuala, lasa copiii si adultii cu dizabilitati si familiile lor fara garantii si in riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supravietuire.

Judetele care s-au raliat la protest pana in acest moment sunt: Alba, Bihor, Botosani, Constanta, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacau, Vaslui, Dambovita, Sibiu, Dolj, Ialomita, Braila, Covasna, Timisoara, Buzau. Aceasta mobilizare a parintilor de copii cu dizabilitati si a adultilor cu dizabilitati din Romania s-a facut in regim de urgenta, in termen de doua zile.

Citeste si Parintii copiilor cu dizabilitati solicita Comisiei Europene o lege pentru educatia incluziva

,,Ati atentat la ”firimitura” pe care o dadeati celor mai vulnerabili dintre noi, in lipsa oricarei forme sau parghii de incluziune reala a persoanelor cu dizabilitati”, a scris Madalina Turza, candidat independent pentru Parlamentul European, dupa ce in urma cu cateva zile trimisese o scrisoare publica catre ministrul de Finante.

Autor: Alexandra Manaila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here