Vaccin impotriva tetanosului, difteriei si tusei convulsive, disponibil in farmacii

Vaccinul pentru protectia impotriva tetanosului, difteriei si tusei convulsive, Adacel, este acum disponibil in farmaciile cu circuit deschis si poate fi folosit la recomandarea medicului. Pana acum, vaccinul de rapel era distribuit exclusiv prin Programul National de Imunizare (PNI,) derulat de catre Ministerul Sanatatii.

Vezi si Ce vaccin antigripal pot face copiii si mamele care alapteaza

Conform PNI, vaccinarea impotriva difteriei, tetanosului si a tusei convulsive se face la varsta de 2, 4, 11 luni, cu primul rapel la varsta de 6 ani si al doilea la varsta de 14 ani. Adacel este indicat pentru imunizarea activa impotriva tetanosului, difteriei si tusei convulsive, la persoanele cu varsta peste 4 ani, ca rapel dupa schema de vaccinare primara. Vaccinul este recomandat pentru a mentine imunitatea dupa vaccinarea primara pentru 3 boli (tetanos, difterie şi  tuse convulsiva (pertussis), fiind inclus in Programul National de Imunizare pentru adolescenti cu varsta de 14 ani.

Majoritatea tarilor europene recomanda vaccinarea de rapel a adultilor impotriva difteriei si tetanosuluila fiecare 10-20 de ani.

Conform Centrului de Preventie si Control a Bolilor din SUA (CDC) fiecare adult ar trebui sa fie imunizat o data cu vaccin diftero – tetano – pertussis, daca nu a fost vaccinat ca adolescent impotriva tusei convulsive, apoi din 10 in 10 ani sa i se ofere o doza de rapel pentru difterie si tetanus.

Citeste si Imunizarea prin vaccinare la copil

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here