Acestea sunt jucariile perfecte pentru un toddler!

Imagine de ParentiPacek de la Pixabay

Pregateste-te pentru mai multe activitati si mai multa miscare prin casa daca ai un toddler! Acesta este stadiul in care trebuie incurajata dezvoltarea motricitatii grosiere a copilului. Dar care sunt cele mai potrivite jucarii pentru aceasta perioada? Iata care sunt jucariile perfecte pentru un toddler!

Citeste si: Cele 10 achizitii minunate ale toddler-ului tau

Care ar fi principalele reguli?

  • Sa respecte standardele de siguranta (sa nu contina particule mici care pot fi inghitite, nepotrivite pentru categoria de varsta “sub 3 ani”, sa aiba pe eticheta marcajul CE, etc)
  • Sa fie cat mai viu colorate si cat mai atractive, sa aiba diverse forme si diferite texture.
  • Toddlerul devine constient in legatura cu functia obiectelor (de exemplu, va fi interesat de un telefon de jucarie, pentru ca astfel poate sa “vorbeasca” exact ca cei mari, va dori sa te invite la masa sau la un ceai, exact cum se intalnesc si adultii, va dori sa-si adoarma papusa, punand-o in patut, va face “vruuum- vruuum” in timp ce va impinge o masinuta etc).

Uite cateva idei despre jucariile perfecte pentru aceasta varsta:

Jucarii de tipul trage si impinge, piramide din lemn colorate si de diferite dimensiuni, cuburi, seturi de constructie din lemn, turnulete, trenulete din lemn, puzzle-uri din 4-8 piese, jucarii pentru nisip (cu galeata, forme, lopatica), jucarii pentru baie (pestisori, ratuste), mingi, papusi, jucarii de plus, masini de marimi mari, carti, instrumente muzicale simple, jucarii care imita viata de zi cu zi (stii jocul “pretinde ca…”? Pregateste-te sa-ti vezi copilul cum… vorbeste la telefon, gateste, adoarme bebelusul, construieste, vindeca, asa cum o face doctorul, vinde si are casa de marcat, asa cum face vanzatorul etc).

Citeste si: Crizele de furie la toddler: cum le gestionezi?

Jucaria perfecta a unui toddler? Tu!

Un toddler va fi interesat de telefonul lui mobil de jucarie, va impinge la masinuta si va construi turnulete din cuburi, dar nu uita ca jocul cel mai interesant este cel in care participi si tu.

Jucariile sunt instrumente bune care il ajuta pe copil sa-si dezvolte abilitati, dar parintele este cel care poate contribui cel mai mult la aceasta crestere si dezvoltare.

Vezi si Jocuri si jucarii

Retine: copilul are nevoie, in primul rand, de iubirea parintelui, si abia apoi, de jucarii!

S-ar putea sa te intereseze si: Fii prezent in viata copilului tau! Prezent cu adevarat!

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here