Rutina de seara, metoda minunata de a te conecta cu copilul

Rutina de seara il ajuta pe copil sa doarma mai bine si mai mult. Pe langa aceste lucruri, ritualul din fiecare seara poate fi o metoda minunata de a te conecta cu copilul. Afla aici de ce este important sa aiba copilul parte de o rutina consecventa, seara de seara.

Citeste si: Cum sa-ti ajuti copilul sa depaseasca frica de intuneric?

Cercetatorii sustin ca rutina dinainte de somn il ajuta pe copil sa-si dezvolte abilitatea de a se conecta la oameni, nevoia de comuniune, de apartenenta, de relationare cu ceilalti. Majoritatea parintilor stiu ca o rutina bine stabilita si integrata in viata copilului, il va ajuta enorm, aducandu-i confortul, siguranta, linistea de care are nevoie. Dar parintii rareori reflecta asupra faptului ca rutina de seara a copilului are un efect benefic si asupra lor, diminuandu-le nivelul de stres, scrie mother.ly. Iar un parinte mai calm, mai putin stresat, ii va transmite si copilului emotii pozitive.

Citeste si:De la patut de bebelus la pat de copil “mare”

Iata cateva beneficii pe care le poate avea copilul de pe urma rutinei de seara:

Citirea cartilor ii ofera copilui posibilitatea de a-si umple rezervorul de atentie din partea parintilor. Parintele il tine in brate in timp ce-i citeste, il cuprinde, il mangaie pe capsor, il tine de manuta, se lipeste de copil. In plus, citindu-i carti copilul invata cuvinte noi, concepte, abilitati sociale.

Spalatul dintilor, imbracatul pijamalei – il invata pe copil sa fie mai independent, sa aiba grija de el, sa fie increzator in abilitatile lui.

Invelitul plapumei – este un gest simplu, care il reasigura ca cineva are grija de el, il protejeaza.

“Te iubesc, puiule” – ii transmiti ca esti mandru de el, ca te bucuri de prezenta lui in viata ta, ca in ciuda unor momente mai tensionate in timpul zilei, pentru tine el tot va fi cel mai iubit om din lume.

Imbratisarea de noapte buna – exprima iubire, afectiune, fara a mai fi nevoie de alte cuvinte.

Timp – ii oferi timp, spatiu, posibilitatea de a se exprima si de a se simti in siguranta, posibilitatea de a scapa de frici si indoieli, posibilitatea de a-si spune toate acele mici lucruri nesemnificative, dar pentru el atat de importante.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Iata de ce este important sa-i citesti unui toddler

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here