Activitati pe care toddler-ul le poate face singur

Ca orice mama ma intreb uneori daca fac lucrurile bine, daca le fac asa cum trebuie. Ca orice mama de toddler ma intreb, deseori, daca reusesc sa-mi mentin calmul si rabdarea. De aceea aceste randuri sunt pentru toate mamele de toddleri activi: incurajeaza-ti toddler-ul sa faca urmatoarele activitati.

Citeste si: Ieri-bebelus, azi-toddler? Dragi parinti, va tinem pumnii!

Incaltarile, la loc

Sa-si puna incaltamintea la loc atunci cand intra in casa, pentru ca atunci cand iesim afara sa o poata gasi usor. Stiind unde isi gaseste incaltarile, poate sa stea 15 minute (daca are nevoie!) sa se incalte/descalte linistit si singur, fara a fi nevoie de ajutorul tau. Si sa stea inca 10 minute daca doreste sa-si gaseasca incaltari care se asorteaza cu hainutele, atata timp cat nervii tai nu sunt incercati in niciun fel.

Haine curate, la indemana

O idee buna ar fi sa aiba o comoda cu sertare sau rafturi in dulap unde ajunge si de unde isi poate alege singur haine pentru a se schimba de pijamale, pentru a iesi afara, pentru ca s-a murdarit un pic pe tricou, pentru orice. Pentru linistea ta, fii un parinte intelept: lasa-l sa aiba acces la propriile haine, sa si le aleaga si sa se imbrace singur!

Haine murdare, la cos

Arata-i unde isi poate pune hainele murdare, fie ca este vorba de cosul de rufe de la baie sau pune-i in camera lui un mic cos unde sa aiba grija sa-si puna hainutele patate.

Citeste si: Copilul la trei ani? Rezista, mami, rezista!

Animalul de companie, hranit

Incurajeaza-ti toddler-ul sa aiba grija sa-i dea dimineata mancare cainelui, urmarindu-l cum ii pune grauntele in bol sau poate sa-i dea mancare pestisorului.

Ajutor prin bucatarie

Pune-i in fata casolete de diferite dimensiuni, care sunt usor de ordonat (intra una intr-alta) si roaga-l sa le aranjeze sau sa te ajute la cina punand servetele pe masa sau la pranz sa puna linguri pentru fiecare membru de familie sau cand faceti cumparaturi, sa te ajute sa le aranjezi in camara: sa aranjeze frumos rosie langa rosie, castravetii, fructele, tot ce e mic si usor de facut pentru el.

Si va fi atat de fericit atunci cand ii vei multumi la final pentru ajutor!

Autor: Inga Stoian

S-ar putea sa-ti placa si: Cele mai simple 6 activitati Montessori, excelente pentru toddler

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here