10 jocuri pentru cresterea abilitatilor motorii fine

Ca parinte, iti doresti sa te concentrezi mai mult pe dezvoltarea abilitatilor motorii fine cand vine vorba despre prescolari. Cu atat mai mult, iti doresti ca cel mic sa prinda gustul unei mici stari de independenta si sa se pregateasca pentru etapa urmatoare: scoala. Prin urmare, fii pregatit pentru cele zece jocuri de care sa va bucurati impreuna.

Lasa-l sa dezlipeasca

Ai nevoie de: un suport (scaun, masa, frigider) si de o banda de lipit gata desenata. Este o activitate foarte usor de realizat. Tot ce trebuie sa faca micutul este sa lipeasca cateva bucati de banda pe suport. Da-i voie celui mic sa lucreze el la asta si sa indeparteze resturile de banda. Aceste miscari ale degetelor ii vor fi de ajutor mai tarziu cand va trebui sa tina in mana un stilou sau un pix, scrie CBC Parents.

Jocul cu plastilina

Ai nevoie de plastilina, dar si de forme de taiat pe care le folosesti la prajituri, stampile sau oricare dintre ustensile. Copilul va rola, va strange, va trage, va face forme, iar toate aceste lucruri vor pune in miscare degetelele, mainile, incheieturile etc.

Citeste si Cele mai interesante jocuri si jucarii pentru un scolar

Jocul cu carlige

Ai nevoie de carlige mici, de betisoare de la inghetata si de banda.

Da-i voie copilului sa acopere betisoarele si carligele cu banda de diferite culori. Dupa ce finalizeaza asta, copilul trebuie sa prinda un model de carlig cu modelul de betisor potrivit acestuia. De exemplu, roz cu roz, floricele cu floricele, albastru cu albastru s.a.m.d.

Jocul cu cerealele

Ai nevoie de un bulgare din plastilina, de niste betisoare lungi si subtiri (cum ar fi spaghetele) si de un castron de cereale sub forma de cerc. Astfel, betisorul poate intra prin acest cerc.

Prin urmare, jocul cu cerealele este o activitatea creativa care coordoneaza eficient relatia ochi-mana. Dupa ce ai infipt spaghetele in bucata de plastilina, lasa-l pe cel mic sa puna cerculetele din cereale, astfel incat toate spaghetele sa fie pline cu cereale. Si, da, are voie sa mai guste din cand in cand din castronul cu cereale. Bonus: pentru copiii mai mari, in locul cerealelor se pot folosi margele.

Citeste si Jocuri si jucarii

Jocul cu bulinele din material

Ai nevoie de o tava speciala pentru briose, o foarfeca, coli de mai multe culori, doua betisoare si buline (din material) de mai multe culori (care se adauga ca decoratiuni la palarii sau articole vestimentare). Tot ce trebuie sa faci este sa tai cerculete din hartia colorata si sa pui fiecare cerculet in tava pentru briose. Lasa langa tava punga cu bulinele colorate. Copilul va trebui sa ia cu betisoarele bulinele specifice fiecarei hartii colorate si sa le aseze in tava. De exemplu, bulinele roz la hartiuta roz, galbenul la galben, buline mov la hartiuta mov.

Jocul cu pipeta

Ai nevoie de sase pahare de plastic si trei culori alimentare. Doar trei dintre pahare sunt umplute, pana la jumatate, cu apa si colorant alimentar. Celelalte trei pahare raman goale. Da-i voie micutului tau sa ia cu pipeta dintr-o culoare si sa puna picatura in celalalt pahar, gol.

Jocul cu boabele de porumb (cele pentru popcorn)

Ai nevoie de un castron mai mare din plastic, de boabele de porumb, de o lingura sau o cupa si de cateva pahare sau sticlute. Copilul va trebui sa ia fie cu lingura sau cupa din boabele de porumb si sa le rastoarne in pahare sau sticlute. Este o activitate distractiva pentru copii!

Jocul cu margelele

Ai nevoie de margelute de diferite culori (daca se poate si de aceleasi dimensiuni), niste sfori mai subtiri (ca pentru bratari), hartie si lipici. Copilul poate invata sau poate exersa cunostintele despre cifre. Pe fiecare ata puneti numerele de la unu la zece. Astfel, o sfoara are o singura margea, a doua sfoara are doua mergele, a treia sfoara are trei margele. Lasa copilul sa ordoneze margelele impreuna cu ata. Bonus: la capatul fiecarei sfori copilul poate lipi hartiuta cu cifra potrivita. De exemplu, sfoara trei are hartiuta cu cifra trei.

Jocul cu perforatorul

Da-i micutului foi colorate si lasa-l sa perforeze fiecare culoare in parte.

Nu in ultimul rand, jocul cu surubul este, la randul sau, unul distractiv pentru copii, potrivit CBC Parents.

Citeste si Jocuri amuzante

Autor: Andreea Borcila

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here