Vizita la pediatru a copilului de 1 an

Puiul tau face in curand primul anisor din viata lui sau poate ca deja a implinit un an si te pregatesti de vizita la medicul pediatru. Atunci iata un ghid despre cum va decurge vizita la pediatrului a copilului de 1 an.

Citeste si: Cele 10 achizitii minunate ale toddler-ului tau

Iata cum ar trebui sa decurga vizita la pediatru a copilului de 1 an:

Medicul pediatru ar trebui:

  • sa-i verifice inaltimea, greutatea, circumferinta capului, iar apoi sa compare datele respective, atat cu graficul de crestere a copilului (in functie de varsta, sex si alti factori), precum si in functie de informatiile inregistrate la ultima vizita a copilului la pediatru.
  • Sa-l examineze: sa observe daca se dezvolta armonios din punct de vedere fizic,
  • Sa-i explice parintelui despre schema de vaccinare
  • Sa afle detalii despre ce mananca micutul, de cate ori, daca mananca bine, daca este alaptat si daca va fi in continuare alaptat, cata apa consuma, daca este constipat, daca are diaree etc.

Citeste si: Cat trebuie sa manance un toddler?

  • Sa intrebe despre somnul copilului. La varsta de 1 an un copil doarme intre 11-14 ore.
  • Sa recomande efectuarea unor analize de rutina (de sange, urina, coprocultura sau coproparazitologic, daca este cazul).
  • Se asigura de achizitiile normale ale copilului pentru aceasta varsta, precum: daca stie sa spuna “mama”, “tata” si altele, poate sa bea din canuta, sta in picioare (unii copilasi la aceasta varsta pot face si cativa pasi!), poate tine un obiect cu manutele, se poate hrani cu manutele, imita gesturi, se joaca cu jucariile etc.

Nu astepta vizita de rutina la medicul pediatru daca ai intrebari/ingrijorari sau observi ca puiul tau nu se dezvolta asa cum ar trebui.

Citeste si: Crizele de furie la toddler: cum le gestionezi?

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here