Un bebelus de zece luni, suspect de rujeola, a murit la Iasi

Un bebelus de zece luni, din orasul Targu Neamt, a murit la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, fiind suspect de rujeola, transmite corespondentul MEDIAFAX. Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Neamt, doctorul Mirela Gradinaru, a declarat, miercuri, ca bebelusul din Targu Neamt a murit la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Conform sursei citate, copilul a fost internat pe data de 5 aprilie la Spitalul din Targu Neamt, cu suspiciune de rujeola si pneumopatie acuta, iar, dupa doua zile, din cauza ca starea acestuia s-a inrautatit, a fost transferat la unitatea medicala din Iasi.

”Pe 7 aprilie, bebelusul a fost transferat la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi cu diagnosticul insuficienta respiratorie acuta, suspiciune de rujeola, pneumopatie acuta. Acesta a avut o evolutie nefavorabila, iar, ulterior, a decedat“, a spus Mirela Gradinaru.

Bebelusul nu fusese inca vaccinat antirujeolic, deoarece imunizarea se face dupa varsta de un an. In acest an, in judetul Neamt au fost inregistrate doua decese din cauza rujeolei.

Vezi si Proiectul legii vaccinarii trebuie schimbat in cateva puncte

Sursa: Mediafax

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here