Psiholog de familie: „In primul an de viata al copilului este hotarata toata viata sa”

Dr. Menis Yousry este terapeut de familie si educator britanic, de origine egipteana, speaker international renumit lucrand de peste 20 de ani cu persoane din intreaga lume. A lucrat timp de 15 ani ca psihoterapeut sistemic de familie, psiholog si terapeut de familie principal in Sistemul National de Sanatate al Marii Britanii (UK). De ce considera specialistul ca relatia dintre mama si copil este „cu adevarat critica”?

Dr. Menis Yousry este cel care a fondat Procesul Essence in Marea Britanie in anul 2003, potrivit Essence-Process.com. Procesul Essence se refera la cursuri experientiale de dezvoltare personala organizandu-se totodata peste 1500 de evenimente in 40 de locatii din intreaga lume. De asemenea, peste trei milioane de oameni au fost expusi procesului Essence.

Citeste si Atasamentul dezorganizat, „boala” relatiei parinte-copil

„Descopera-ti amintirile ascunse si adevaratul eu” este o carte de succes, scrisa de dr. Menis Yousry si tradusa in diferite tari.

Intr-un interviu acordat in cadrul emisiunii „Romania diversa” de la TVR Iasi, dr. Menis Yousry a povestit, pe-ndelete, ce presupune relatia parinte-copil.

„Structura personalitatii noastre nu este formata pana la varsta de cinci – sase ani. Invatam despre relatii, despre emotii, despre conexiuni inainte sa invatam sa gandim. Prin urmare, daca foarte devreme in viata mea persoana care m-a iubit, care m-a crescut a simtit si furie fata de mine ori poate m-a ranit, m-a respins, eu imi voi forma o structura in personalitatea mea care va percepe intrega lume astfel.

Relatia cu parintii nostri este relatia noastra cu viata insasi. Daca in viata mea voi simti respingere si furie, atunci cand voi deveni adult voi atrage, de fapt, oamenii si situatii care ma vor infuria ajutandu-ma sa traiesc, in continuare, cu problemele nerezolvate care nu mi-au placut niciodata.

Relatia cu mama este critica, apoi vine relatia cu tatal. De fapt, copiii sunt programati sa recunoasca, inca de la inceput, fata femeii si apoi a barbatului. Relatia dintre mama si copil este cu adevarat critica. In primul an de viata al copilului este hotarata toata viata sa. Astfel, ne determina relatiile, inteligenta, stilul de a conduce, comunicarea. Totul se intampla in primul an de viata.

Citeste si Draga mamica, felul in care iti tii bebelusul in brate spune multe despre tine

Programele de parenting nu functioneaza, educatia nu functioneaza, sa-i inveti pe parinti ce ar trebui sa faca nu functioneaza, nimic nu functioneaza. De multe ori, nici terapia nu functioneaza. Singurul lucru care te-ar putea ajuta sa ai un copil sanatos, iar asta este o declaratie periculoasa, este sa lucram cu noi insine si numai cu noi insine. Motivul este simplu: copiii nostri sunt extensia constiintei noastre; vor fi subconstientul nostru.

Prin urmare, daca vreti sa aflati mai multe despre voi insiva, priviti-va copiii. Ei exprima tot ceea ce voi n-ati reusit inca sa rezolvati la voi insiva”, a explicat psihologul de familie.

Citeste si 25 de pasi micuti pentru o conexiune stransa cu bebelusul tau

Vezi intregul material aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here