O intelegi mai mult pe mama, atunci cand devii si tu mama!

Se intampla ceva si chiar nu stiu daca stiinta ar putea explica de ce anume se intampla acest lucru, dar in momentul in care devii mama, parca o intelegi mai bine pe propria mama. Si sunt tot mai multe femei care simt acest lucru.

Iata ce au scris unele mame pe mothering.com, despre cum se schimba, cum se transforma, cum de reusesti sa o iubesti mai mult pe propria mama, atunci cand devii tu mama.

„Mama mea a dorit sa afle fiecare detaliu legat de nastere, despre cum ma simteam fizic, despre cum ma simteam din punct de vedere emotional. Mi-a inteles “transformarile”, durerile, emotiile, fricile, mi-a inteles drumul meu spre “mamicie”. M-a imbratisat cu toata fiinta ei, chiar fara a fi nevoie sa ma imbratiseze fizic. Si am simtit ca se creeaza o noua legatura intre noi, una mai profunda, una in care poate nu trebuie sa ne spunem prea multe. Una in care ne putem spune orice. Pentru ca ne intelegem”.

“Atunci cand am fost insarcinata stiam ca exista o persoana in prezenta carei ma simt confortabil, ma simt libera si pot fi vulnerabila fara a fi judecata”.

“Atunci cand am fost insarcinata cu cel de-al treilea copil si depasisem cu mult termenul,  dupa ce am incercat toate tehnicile care m-ar ajuta sa-mi induc travaliul intr-un mod natural, mi-am sunat mama sa-i cer sfatul, pentru ca aveam impresia ca, pur si simplu, corpul meu nu-si mai aminteste ca trebuie sa nasca si nu mai stie cum sa o faca. Stii ce mi-a spus mama? <E ca si cum ai spune ca soarele nu-si aminteste cum sa apara pe cer si cum sa straluceasca? Nu trebuie sa-ti faci griji, uite, vin pe la tine!> Probabil doar aveam nevoie de a-i auzi vocea si mai ales, nevoie de increderea pe care mi-o dadea mama mea. Doar mama stie cum sa faca asta, nu-i asa? Si sa stii ca doar cateva ore mai tarziu am intrat si in travaliu. Firesc si natural.”

„Primele zile a contat atat de mult pentru mine ca a fost langa mine. Langa noi. Si nu e vorba ca a pregatit gustari pentru noi, a facut cumparaturi si i-a adus tot felul de cadouri copilului. Ci pentru ca a fost acolo si ca m-a inteles. Cine oare te intelege mai bine si cunoaste mai multe despre nastere si despre cum te simti dupa nastere? Si cine iti poate iubi mai mult propriul copil decat propria mama?“

“Stii ce e minunat la mama? Ca nu se gandeste doar la nou-nascut, ci se gandeste si la proaspata mama, care e totusi, copilul ei! Ceilalti poate se concentreaza pe nou nascut. Pentru mama mea conteaza mult cum ma simt eu, copilul ei! Si e fantastic!”

Mama intotdeauna isi va iubi si isi va intelege copilul. Iar tu o vei intelege mai mult si mai bine pe mama… mai ales atunci cand devii si tu mama!

Vezi si Ce trebuie sa stii despre comunicarea intre mama si bebelus in timpul sarcinii

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here