Nu-mi mai amintesc cum era viata mea inainte de copil

Aveam zile in care ma stresam ca nu gasesc „nicio haina draguta” in sifonierul meu. Acum am zile in care caut repede macar o haina curata in sifonierul meu. Aveam zile in care credeam ca sunt foarte activa si extrem de ocupata. Acum imi vine sa rad cand ma gandesc ca ma consideram atat de ocupata. Esti mama? Iti amintesti cum erai inainte? Pentru ca eu nu-mi mai amintesc cum era viata mea inainte de copil.

Citeste si: Esti pregatita sa fii mama? Esti pregatita sa ti se schimbe viata?

Au trecut cinci ani de atunci…din “fosta” mea viata, din viata dinainte de copil. Cinci ani de leganat, de schimbat scutece, alaptat, cantat, alintat, cucu-bau-uri, sters lacrimi si mucisori, „de ce?”-uri, de citit carticele de povesti, invatat toate personajele din desene animate etc.

Cinci ani de urmarit etapele si achizitiile copilului, de cercetat simptome pe internet, de griji si de mici „petreceri” la fiecare mica reusita a lui.

Cinci ani de visat seara de seara sa vezi cum iti adoarme copilul, iar atunci cand adoarme sa stai pana tarziu sa te uiti la poze dragute pe care i le-ai facut in timpul zilei. Ha-ha, ce amuzant era atunci cand avea 8 luni si a dat bolul de paste peste el sau atunci cand se juca in cada cu toate ratustele acelea colorate si zgomotoase.

Citeste si: 4 lucruri importante de stiut inainte de a fi mama!

5 ani in care nu am mai putut sa ies din casa mea oricand as  fi vrut, sa dorm oriunde as fi vrut sau sa dorm oricat as fi vrut. :))

Cu toate acestea, am avut 5 ani de iubire pura si sincera, asa cum nu credeam vreodata ca as putea iubi.

Acum am impresia ca sunt cu totul o alta persoana decat cea care eram acum 5 ani, in acea “fosta” viata. Si sincer, nu-mi amintesc cum era viata mea inainte de copil. Nu-mi amintesc cum era viata mea inainte sa fiu mama.

Oare de ce eram ingrijorata inainte? Pentru ca toate acele „griji” pe care le aveam atunci, de fapt, nici nu erau griji reale (cu intelepciunea de acum, as spune, mai curand ca erau „capricii), iar acum mi se par atat de amuzante. Si de ce oare credeam ca eram ocupata? (Vai, cat de ocupata consideram ca sunt!)

Au trecut cinci ani de atunci, de cand credeam ca sunt „ocupata”. :))

Citeste si: Sunt mama si sunt recunoscatoare pentru “haos”-ul zilnic de acasa

 Inga Stoian

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here