Primele saptamani cu un nou-nascut? Pot sa fiu sincera cu voi?

Photo by Ivan Oboleninov from Pexels

As dori sa vorbesc despre primele saptamani cu un nou-nascut. Despre alaptare, despre conexiunea cu bebelusul tau, despre acea noua etapa din viata ta… Dar acum n-as vrea sa va vorbesc despre partile frumoase si luminoase, ci despre cele mai putin placute. Pot sa fiu sincera cu voi?

In presa de multe ori proaspetele mame sunt prezentate atat de infloritoare, odihnite, mai fericite ca niciodata alaturi de bebelusul lor si de viata lor perfecta. Dar aceasta nu este situatia celor mai multe dintre mame. Si eu imi imaginam ca la cel de-al doilea copil lucrurile vor fi cumva mai usoare, dar de fapt a fost invers. Travaliul a durat mai mult, cu o durere insuportabila, corpul meu a avut nevoie de mai mult timp ca sa se recupereze dupa nastere, alaptarea a fost mai dificila decat prima data, iar conexiunea cu bebelusul meu a esuat.

Aceasta este o poza de-a mea in mijlocul unei crize de plans in cea de-a doua saptamana ca mama cu doi copii. Am terminat o sedinta de alaptat, care parea ca si cum am terminat o a suta sedinta, iar sotul meu a intrat in camera sa ma intrebe daca am nevoie de ceva. I-am spus <nu>.

Dupa ce a plecat, am rabufnit in plans, pentru ca erau ATAT de multe lucruri de care as fi avut atunci nevoie.

Aveam nevoie sa pot sa alaptez mai usor, sa nu ma mai doara.

Aveam nevoie ca sfarcurile sa nu-mi mai sangereze si sa se vindece.

Aveam nevoie de SOMN.

Aveam nevoie sa ma simt conectata cu pretiosul meu bebelus pe care-l tineam in brate.

Aveam nevoie sa nu mai mai simt vinovata ca nu sunt o mama perfecta si ca nu sunt o mama experimentata cum credeam ca sunt.

Aveam nevoie sa fiu mai putin dura cu mine.

Aveam nevoie de mai multe lucruri decat imi putea oferi sotul meu.

Am facut aceasta poza pentru ca stiam ca aceasta perioada o sa treaca, dar doream sa imi amintesc despre asta mai tarziu. Iar acum impartasesc aceasta poza si aceste ganduri tuturor proaspete mame care trebuie sa stie urmatorul lucru: nu esti singura in aceasta situatie si ca va trece! Lucrurile vor deveni, cu timpul, mai usoare si mai luminoase, dragele mele. Fiti puternice, mamici!

Traducere si adaptare de pe mother.ly

Citeste si: Recuperarea de dupa nastere: lucruri despre care prea putini vorbesc

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here