Mama de gemeni: “Imi amintesc foarte bine ce am simtit. PANICA!”

Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels

“Sunt convins ca sunteti insarcinata cu gemeni”. Asta mi-a spus spus doctorul la prima ecografie la care am fost, dupa ce am aflat ca sunt insarcinata.

Citeste si: Iata ce trebuie sa stii despre sarcina gemelara!

Imi amintesc foarte bine ce am simtit atunci cand mi-a spus. Am inghetat si totul mi se parea ca se intampla cu incetinitorul. Teoretic am inteles ce mi-a spus medicul, practic insa parca era vorba despre altcineva, nu despre mine. Mi-am privit sotul, era uimit (putin spus), si ma bucuram ca mai exista cineva in camera aceea care simte macar ceva din ceea ce simt eu. PANICA! Ne-am dorit mult un copil, atat eu cat si sotul fiind singuri la parinti, neavand frati si surori, dar nu am avut nicio idee ca am putea avea gemeni, ca am putea avea doi copii deodata. De fapt, nici nu planificasem vreodata sa avem doi copii.

In timp ce  doctorul zambea si ne explica linistit ce trebuie sa fac, ce suplimente sa iau, care este urmatoarea vizita, pentru ca este vorba despre gemeni inseamna ca discutam despre sarcina cu risc crescut si tot asa, dar in mintea mea era totul in ceata in acel moment.

Am iesit de la consultatie, mi-am privit sotul, care isi mai revenise (spre deosebire de mine) si i-am spus cu vocea sugrumata de tot felul de emotii: <si acum ce facem?>. La care el mi-a raspuns: “o sa cautam carucior din acela cu doua locuri, dar patutul al doilea il imprumutam. Si vedem cu restul ce facem. O sa fie bine”. Calmul lui de atunci m-a facut sa accept mai usor realitatea.

Stiu ca am mers la job in acea zi si tot ce am putut sa fac printre mail-urile pe care trebuia sa le trimit si telefoanele pe care trebuia sa le dau, a fost sa caut informatii despre ce spun alte mame de gemeni, cum s-au descurcat, ce au facut in sarcina, dupa sarcina si tot asa. Si vreau sa spun ca lucrurile erau incurajatoare. Era vorba de doi copii, dubla responsabilitate, dar si de bucurie dubla. Iar secretul ca lucrurile sa functioneze tinea de cele 3 cuvinte: organizare, organizare si organizare. Atata tot.

Sarcina nu pot sa spun ca fost foarte usoara. Am avut greturi matinale, de pranz, de seara si nocturne, despre care nici nu mai vreau sa-mi amintesc. Am nascut prin cezariana, iar cand mi-am vazut copiii, mi-am zis: “Doamne, iti multumesc!”.

Privind in urma si amintindu-mi cat de panicata am fost la gandul ca voi avea gemeni, ma umfla rasul, pentru ca acum nici nu pot sa-mi imaginez cum ar fi fost viata mea altfel, decat cu doi copii minunati, gemeni. O fetita si un baiat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here