Iata de ce bebelusul are nevoie sa fie alaptat in timpul noptii

Potrivit specialistilor, exista cateva motive pentru care alaptarea bebelusului, in timpul noptii, are numeroase beneficii. Intelegand de ce se intampla asta, trezitul in timpul noptii nu ti se va mai parea atat de infricosator sau de alarmant, ci te va ajuta sa-ti faci putina ordine printre ganduri.

Sharen Medrano este un consultant in lactatie, cu certificare internationala (International Board Certified Lactation Consultant, presc. IBCLC), dar si consultant in Wellness (stil de viata sanatos), care locuieste in New York, alaturi de sot si cei doi copii.

Iata de ce specialistul recomanda sedintele de alaptare in timpul noptii:

Alaptarea in timpul noptii va creste productia de lapte matern

In timpul noptii, hormonul prolactina creste productia de lapte. Bebelusul ”stie” instinctiv  ca trezitul, in timpul noptii, ii va aduce beneficii. In plus, laptele matern este mai bogat in grasimi, pe timpul noptii, ceea ce este minunat pentru dezvoltarea creierului micutului.

Alaptarea in timpul noptii stimuleaza somnul bebelusului

Deoarece bebelusul inca nu produce melatonina, hormonul care induce somnul, adormirea nu va fi un proces prea usor de realizat in cazul sau. Nu doar ca laptele matern este cel care contine melatonina, dar ajuta si la mentinerea unui ritm circadian regulat (nevoia de somn trebuie sa urmeze un ciclu).

Laptele matern contine triptofan

Este unul dintre cei opt aminoacizi esentiali, care nu poate fi sintetizat de organism si trebuie introdus prin alimentatie. Triptofanul, continut in laptele de mama, este cel care sintetizeaza serotonina, hormonul cunoscut ca cel al „fericirii”.

Te ajuta sa dormi mai bine

Asta se datoreaza oxitocinei, cunoscut ca hormonul care te ajuta sa te relaxezi in timp ce alaptezi, ceea ce va contribui la un somn mai bun. Nu doar ca somnul ajuta, in general, mamele sa se simta ulterior mai bine, dar scade sansele ca acestea sa se confrunte cu depresie postnatala.

Citeste si Alaptarea, beneficii mai putin cunoscute

Timpul de alaptare este mai lung

Mamele care alapteaza in timpul noptii tind sa mentina asta mai mult timp datorita productiei constante de lapte matern. Cu cat sanii „se golesc” mai repede pe parcursul zilei, cu atat mai mult productia de lapte va creste si cu atat mai mult se va mentine cantitatea de lapte „aprovizionata”.

Asadar, aminteste-ti ca, in timpul noptii, faci ceva minunat atat pentru tine, cat si pentru bebelusul tau!

Sursa articol original: Motherly

Citeste si Cele mai frecvente intrebari legate de alaptare

Autor: Andreea Borcila

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here