Ghid pentru parinti. Ce jucarii trebuie sa alegem pentru bebelusi?

Pentru parinti momentul in care trebuie sacumpere o jucarie pentru bebelusi  poate fi destul de dificil. Trebuie sa stie ce sa aleaga pentru a se potrivi varstei celui mic si pentru a-i oferi siguranta.

Ceea ce trebuie sa stie toti parintii este ca joaca reprezinta o parte esentiala in formarea celor mici. Ii ajuta sa-si dezvolte abilitatile sociale, cognitive si psihice. Este, totodata, un factor important in crearea unei legaturi emotionale puternice intre copil si parinte.

In primele 12 luni de viata, bebelusii exploreaza tot ceea ce este in jurul lor. In aceasta perioada, momentele de joaca sunt necesare si benefice. Cu jucariile potrivite vor descoperi cu usurinta culori, sunete si mediul inconjurator. Cele mai bune sunt cele care stimuleaza imaginatia si pot fi folosite in procesul de invatare.

Ce fel de jucarii trebuie sa cumparam?

Jucariile ideale sunt cele multifunctionale, care stimuleaza imaginatia, pentru ca cei mici sa-si dezvolte creativitatea. Avem cateva exemple pentru voi:

Jucarii pentru dentitiei – sunt colorate, potrivite pentru ca cei mici sa se familiarizeze cu texturi si forme. Sunt sigure si create din materiale non-toxice.

Jucarii educative – sunt ideale pentru a dezvolta indemanarea si curiozitatea celor mici.

Jucarii de baie – bebelusii vor fi atrasi coloratura si miscare. Momentul imbierii va fi distractiv atat pentru bebelusi, cat si pentru parinti.

Cum alegem jucariile?

Toate jucariile au recomandari privind varsta copiilor pentru care sunt potrivite. Parintii trebuie sa tina cont de interesele copilului si de nivelul lui de dezvoltare. In primele 12 luni, simturile bebelusilor se dezvolta, iar ei incep sa exploreze lumea si sa fie atrasi de forme, culori si sunete.

Care sunt nevoile bebelusilor intre 0 – 6 luni?

Specialistii recomanda ca jucariile sa corespunda nevoilor bebelusilor. Acestia au o necesitate accentuata de stimulare senzoriala, de aceea este indicat sa cumparam jucarii care au forme simple, texturi diferite si multe culori.

Parintii trebuie sa fie atenti la jucariile care emit sunete. Specialistii in domeniu spun ca sunetele trebuie sa fie linistite, pentru a nu speria copilul, si repetitive. In ceea ce priveste materialul din care sunt create, textura trebuie sa fie placuta, fara asperitati. Este important ca jucariile sa poate fi atinse cu usurinta si placere.

Care sunt jucariile ideale pentru copiii intre 6 – 12 luni?

Copiii cresc repede si nevoile lor se schimba odata cu trecerea timpului. Intre 6 luni si 1 an, acestia sunt atrasi de jucariile interactive. Pentru ca este perioada in care incep sa fie mai activi si sunt dornici sa exploreze mediul, manipularea jucariilor si a obiectelor este mai viguroasa. In aceasta perioada, jucariile interactive, cele care se desfac, care au butoane, se pot invarti, sunt cele mai indicate pentru cei mici.

Mai multe jucarii pentru bebelusi sunt disponibile in magazinele fizice Maxitoys din Romania si in magazinul online de jucarii Nicoro.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here