Dupa nastere, nu ignora aceste simptome!

Daca esti in perioada postpartum si te confrunti cu anumite stari suparatoare sau nu esti convinsa de faptul ca sunt normale, atunci te rog sa citesti aceste randuri si nu ignora aceste simptome.

Citeste si: Recuperarea de dupa nastere: lucruri despre care prea putini vorbesc

Sangerarile abundente

Indiferent ca a nascut natural sau prin cezariana, proaspata mama va avea parte de sangerari- lohiile – care sunt firesti in urma unei nasteri. Acestea se vor diminua treptat, cu toate acestea proaspata mama nu trebuie sa paraseasca spitalul pana cand nu se asigura ca este informata despre ce inseamna pierdere normala a sangelui, dupa nastere. ,,Este firesc ca sangerarile sa fie ceva mai abundente, daca mama este foarte activa dupa nastere, dar in momentul in care mama schimba doua absorbante in decurs de o ora, este sfatuita sa se adreseze medicului obstetrician, fiindca ar putea fi o pierdere de sange mult prea mare”, scrie babylist.com.

Dificultati de respiratie

In timpul sarcinii, in special in ultimul trimestru se mai intampla, ca din cauza unei activitati mai dinamice sa observi ca ai usoare dificultati de respiratie, care trec imediat cand te odihnesti sau te relaxezi. Insa dificultatile de respiratie in timpul perioadei de dupa nastere nu sunt simptome firesti, de aceea ar fi indicat sa te adresezi medicului, mai ales daca observi ca in momentul in care stai culcata acestea se agraveaza sau simti dureri in piept, fiindca in anumite cazuri acestea ar putea semnala probleme cu inima, un cheag de sange in plamani etc.

Citeste si: Esti obosita? Iata cel mai sanatos sfat pentru o mama de bebelus!

Febra

In postpartum, o febra mai mare de 38 de grade C, mai ales daca este insotita de frisoane si stari de moleseala nu ar trebui ignorata.

Dureri de cap intense

Durerile de cap de intensitate medie, dupa nasterea prin cezariana, in special in primele zile de dupa nastere pot fi simptome des intalnite, dar care pot fi gestionate cu ajutorul medicamentelor prescrise sau recomandate de medic. Daca durerile de cap au o intensitate mult prea mare si nu scad dupa administrarea medicamentelor, este important sa te adresezi specialistului.

Citeste si: Cele mai des intalnite ganduri ale unei proaspete mamici

Dureri la nivelul gambei/gambelor

Este un simptom care nu trebuie neglijat, in special daca simti durere la un singur picior si observi ca este usor umflat si mai dureros decat celalalt. Acesta ar putea semnala un cheag de sange si ar putea pune viata in pericol. Acest simptom necesita o evaluare medicala imediata.

Tensiune arteriala crescuta

Aceasta poate fi insotita uneori si de vedere incetosata, iar acest lucru poate indica nevoia de a cere o evaluare medicala urgenta.

Depresie postpartum

Depresia si anxietatea postpartum sunt simptome destul de frecvente. Exista insa situatii cand acestea se agraveaza pana la avea ganduri suicidale, iar acest caz este considerat o situatie urgenta, de aceea este nevoie sa soliciti asistenta medicala imediata.

Citeste si: Cum afli daca suferi de depresie postnatala?

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here