Daca ma infectez cu Coronavirus, mai pot sa alaptez?

Sa alaptezi, este minunat! Dar oare in prezent, in conditiile cresterii numarului de persoane infectate cu Coronavirus sau daca ma infectez, mai pot sa alaptez? Ce spun specialistii?

Potrivit UNICEF, care incurajeaza alaptarea si explica mereu care sunt beneficiile, atat pentru copil, cat si pentru mama – chiar si in contextul pandemiei cu Coronavirus-,  sustine ca o mama care se infecteaza cu Coronavirus poate continua sa alapteze, atata timp cat aplica masurile de precautie.

Pentru mamele care prezinta simptome de afectiuni respiratorii se recomanda sa poarte masca de protectie atunci cand sunt in preajma copilului (inclusiv atunci cand alapteaza!), sa se spele pe maini inainte si dupa contactul cu copilul (inclusiv atunci cand alapteaza!), sa dezinfecteze suprafetele contaminate (aceste lucruri ar trebui oricum respectate de orice persoana este suspecta sau infectata cu Coronavirus) sau care a interactionat cu cineva suspect cu Covid-19.

Daca mama prezinta simptome mai avansate sau ii este rau, recomandarea ar fi sa foloseasca pompa de san, dar sa urmeze aceleasi masuri de precautie.

Un real ajutor pentru orice mama care alapteaza in aceasta perioada si are nevoie de ajutor, de sfaturi si explicatii de la distanta, poate fi Clinica de Alaptare.

Iata mesajul acestora:

Noi, consultantii de la call-centerul 07ALAPTARE si de la Clinica de alaptare am ales sa #stamacasa, dar te putem ajuta cu sfaturi de la distanta. Consultantii raspund in continuare non-stop la telefon si va ofera GRATUIT sfaturi legate de alaptare, puteti suna oricand la 07ALAPTARE (0725278273) (…)

Nu considera alaptarea neimportanta in acest context, solicita ajutorul!

Echipa 07ALAPTARE”.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here