Cum sa transformi un bebelus plangacios intr-un zambaret?

Unii parinti sunt stresati de faptul ca bebelusul lor plange prea mult si ca nu se opreste orice i-ar face. Uneori se simt extrem de frustrati, in ciuda faptului ca nasterea copilului le-a adus multa fericire. Primul lucru pe care il fac este, de multe ori, sa sune la 112 si sa anunte doctorul ca timp de o ora bebe a plans neintrerupt.

Specialistii sunt de parere ca plansul celor mici nu inseamna neaparat nevoia de a fi schimbati sau hraniti, ci este si un mod de comunicare, un comportament normal pe care micutii il au inca de la nastere. Cauzele pot fi numeroase, dar daca ele sunt excluse pe rand, atunci ar putea ramane doar faptul ca bebe cauta prin plans o modalitate de a-si descarca diferite tensiuni acumulate.

Iata cum il faci pe bebe sa zambeasca si sa nu mai planga!

Proaspetele mamici marturisesc deseori ca abia suporta plansul excesiv al copilului si ca sunt tentate uneori sa-l zdruncine sau sa-l loveasca pentru a-l potoli. Aceste comportamente nu sunt permise si femeile ar trebui sa ceara ajutor cand se simt coplesite de faptul ca stau mereu in preajma celor mici. Nu e deloc gresit daca aleg sa apeleze la propriile mame, la cunoscuti, la rude sau la o prietena care sa le inlocuiasca, fie si o ora, pentru a se relaxa departe de bebe.

  • O metoda foarte buna de a-l linisti pe prichindel este sa-l ia in brate si sa-l stranga la piept. Uneori plange doar pentru a atrage atentia si pentru a simti caldura parintilor sai. Cine a spus ca bebelusii nu se pot plictisi singuri in patut?
  • Nici plimbarile in natura nu trebuie sa fie excluse din ecuatie. Copilul plange neintrerupt si este schimbat, hranit, nu are niciun fel de afectiune medicala? Pune-l intr-un carucior de la BabyNeeds si scoate-l in parcul din apropierea casei. In scurt timp, bebe va amuti si chiar va adormi cu ajutorul aerului proaspat;

  • O cauza des intalnita care-l face pe bebelus sa fie nelinistit este temperatura din camera lui. Daca este prea frig sau prea cald, atunci va comunica prin plans parintilor ca nu-i convine. Temperatura din interior trebuie sa fie undeva la 25-26 de grade Celsius;
  • O idee practica de a-l face sa nu mai planga este sa-i oferi o jucarie noua. Va deveni brusc interesat de ea si vei observa treptat cum zambetul va aparea ca prin minune. Pentru un nou-nascut, o zornaitoare viu colorata poate sa-i capteze interesul, iar un copil mai mare va fi atras de o jucarie de cauciuc, de un plus sau de cuburi de lemn;
  • De asemenea, mamicile stresate de plansul indelungat al copilului ar putea sa incerce muzica pentru a-l linisti. Exista o multime de cantecele amuzante si melodioase pentru copii sau ar putea sa foloseasca diferite zgomote albe (sunetul aspiratorului care merge, de exemplu).

In concluzie, desi plansul este o parte integranta a vietii oricarui bebelus, totusi, parintii recunosc faptul ca nu pot sa-i faca fata la infinit. Rezolvarea situatiei se face prin mentinerea starii de calm si daca niciuna din metodele de mai sus nu functioneaza, atunci situatia poate fi de competenta medicului pediatru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here