Copiii care seamana cu tatii sunt mai sanatosi

Copiii care seamana cu tatii sunt mai sanatosi. Toti viitorii parinti se intreaba “oare cum va arata copilul nostru?” Va avea ochii albastri ca ai mamei sau zambetul tatalui? Va avea un temperament linistit ca al bunicii sau simtul umorului asa cum il are bunicul? Nici nu mai conteaza, toti copiii mici sunt adorabili, nu-i asa? Un nou studiu a aratat ca bebelusii care seamana cu tatii sunt mai sanatosi.

Citeste si: Felicitări! Ai un bebelus! Si…acum ce urmeaza?

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Bingham, nou nascutii care seamana cu tatii sunt mai sanatosi. Care ar fi explicatia? Atunci cand un copil arata mai mult cu tatal sau creste posibilitatea ca acesta sa petreaca mai mult timp impreuna, ceea ce poate duce la o stare de sanatate mult mai buna.

Studiul a inclus 715 de nou nascuti care locuiau doar cu mama, iar rezultatul acestuia a aratat ca in cazul a 56% dintre bebelusi semanau cu tatii si ca cei din urma petreceau lunar cu 2,5 zile mai mult cu micutii, spre deosebire de ceilalti tati.

Citeste si: Rolul tatalui in cresterea copilului: ce s-a schimbat in ultimele decenii?

“S-a constatat ca indicatorii de sanatate ai copilului se imbunatatesc atunci cand bebelusul seamana cu tatal. Explicatia principala este ca vizitele frecvente ale tatalui permit un timp parental mai indelungat, atat pentru acordarea de ingrijiri si supravegherea copilului, cat si pentru colectarea de informatii despre sanatatea si nevoile economice ale acestuia”.

Se spune ca „este nevoie de un sat intreg  pentru a creste un copil”, dar autorul studiului dr. Solomon Polachek este de parere ca “un tata implicat in cresterea copilului sau poate ajuta si poate face diferenta”.

S-ar putea sa te intereseze si: Sotia este de doua ori mai stresata din cauza sotului decat din cauza copilului!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here