Bebelusul nu vrea in carucior! Ce fac?

“Mereu cand iesim la plimbare si il pun in carucior, bebelusul meu de 7 luni protesteaza, plange. Ce pot sa fac?”

“Nu pot sta doar in casa, trebuie sa ies”, “in marsupiu nu pot sa-l duc mereu, uneori am cumparaturi de facut si caruciorul chiar ma ajuta”, “s-a intamplat sa adoarma cand eram afara si punandu-l in carut mi-a usurat, la propriu, viata” etc. Iti sunt cunoscute scenariile acestea?

Citeste si: Lucruri necesare pentru bebelus: cum sa cumperi fara a cheltui prea mult

Ai si tu acasa un mic “protestatar”, un bebelus “anti-carucior”? Iata ce poti sa faci:

  • Alege un carucior care sa fie “cu fata la mama”! Da, se pare ca nu conteaza atat de mult cat de frumos si ce design deosebit are caruciorul. Cel putin, nu pentru bebelus. Specialistii sustin ca bebelusul va fi mult mai putin stresat daca o va vedea pe mama lui in preajma, de aceea, cele mai bune carucioare sunt considerate cele in care ai posibilitatea sa-ti transporti copilul, atat cu fata spre tine, cat si cu fata spre drum.
  • Sa fie confortabil. Degeaba este mare si frumos, daca nu stai confortabil in el, nu-i asa? Daca nu are mai multe trepte pentru spatele bebelusului, daca este facut si dintr-un material dur, neplacut la atingere sau care il supraincalzeste pe copil, deja parca ii intelegi mai mult revolta…
  • Vorbeste cu el! Spune-i ce va pregatiti sa faceti, arata-i din cand in cand obiecte, lucruri, oameni, masini in miscare, copaci, povesteste-i ceva. Uneori, cantand acelasi cantecel care ii place copilului, atunci cand il pui in carut ii poate aduce acea stare de liniste.
  • Ataseaza jucarii la carucior: bara de tip arc, de care poti atasa tot felul de jucarii colorate, speciale pentru bebelusi (alege-le pe cele care pot fi detasate si spalate usor).
  • Papa bun – bun! Daca ai un bebelus mai mare, care sta asezat in fund si care a inceput diversificarea de ceva timp, atunci o solutie buna ar fi sa-i oferi gustari simple si sanatoase (de exemplul, un biscuit moale, fara zahar, pe care sa-l rontaie).

Recomandare www.superbebe.ro:

Urmareste-i rutina bebelusului, observa care sunt acele momente ale zilei in care este mai binedispus si incearca sa-i organizezi iesirile afara cu caruciorul in acele perioade.

S-ar putea sa te intereseze si: Ce trebuie sa stii despre scaunelul de masina pentru un bebelus?

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here