Ar trebui mama să continue să alăpteze chiar dacă nu se simte bine?

Sursa foto: cdv.gov

Să fii mamă și să ai o perioadă în care ești răcită, nu te simți bine…e ditamai provocarea! Mai ales, dacă ai un bebeluș de care trebuie să ai grijă 24 de ore din 24, 7 zile din 7, atunci când nu ai „timp să fii bolnav”, nu ai „timp de recuperare” etc. Și adevărul este că atunci când ești mamă, îndatoririle și grijile pe care le ai față de copil te preocupă mai mult decât boala pe care o ai.

Dar întrebarea care ne preocupă azi este dacă ar trebui mama să continue să alăpteze chiar dacă nu se simte bine.

Răspunsul este DA! Știi foarte bine că laptele matern este nutritiv pentru copil și plin de elemente antibacteriene și antivirale, nu-i așa? Și încă ceva: organismul este atât de minunat contruit încât, chiar și atunci când nu te simți bine, el începe să producă anticorpi, iar acești anticorpi te ajută pe tine și…prin lapte trec și la copilul tău. Și astfel aveți ambii de câștigat! Și s-ar putea să ai o recuperare mai rapidă alăptându-l pe micuț. Ca să nu mai zicem de numeroasele beneficii pe care va continua să le aibă bebelușul tău.

Cu toate acestea, este esențial ca medicul să știe că alăptezi, astfel încât să poată să-ți prescrie medicamente care sunt compatibile cu alăptarea. Majoritatea medicamentelor pot fi luate în timpul alăptării, iar pentru cele care nu sunt recomandate, aproape întotdeauna există un medicament alternativ.

Aenție, să nu te simți bine sau să fii bolnav și să continui să alăptezi puiul mic poate fi extrem de obositor pentru o proaspătă mamă. De aceea, este important să ai grijă de sănătatea ta în timp ce ai grijă de copilul tău. Asigură-te că te hrănești corespunzător, că te hidratezi, că e odihneși suficient. Și nu uita, cu cât mai repede ești tu bine, cu atât mai repede vei putea avea grijă mai multă de copilul tău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here