Zeci de copii si parinti, abandonati in furtuna

Zeci de copii si parinti au fost abandonati in furtuna, langa cladirea incuiata a Gradinii Zoologice din Resita. Elevii, parintii si profesorii au fost abandonati in ploaie mai mult de o ora, in timpul unei serbari care a avut loc la Gradina Zoologica din Resita, pentru ca niciunul dintre angajati nu a avut cheie pentru a deschide cladirea administrativa. In urma incidentului, directorul a demisionat.

Citeste si Elevii, in vacanta de vara

Primaria Resita a informat prin intermediul unui comunicat de presa, ca directorul Gradinii Zoologice, Gabriel Stanuca, si-a dat demisia din functie, in urma unui incident petrecut cu ocazia desfasurarii festivitatii de sfarsit de an scolar al unei clase pregatitoare.

„Primaria Municipiului Resita isi exprima regretul fata de situatia creata in data de 12 iunie 2019 la Gradina Zoologica prof. „Ioan Crisan“, cu ocazia desfasurarii festivitatii de sfarsit de an scolar a clasei pregatitoare din cadrul Colegiului National „Traian Lalescu“. Totodata, municipalitatea isi cere scuze public copiilor, parintilor si tuturor celor care au luat parte la eveniment si ia act de demisia domnului Gabriel Stanuca, sef-serviciu in cadrul Serviciului pentru Administrarea Gradinii Zoologice prof. „Ioan Crisan“. Speram ca acest incident nefericit sa nu umbreasca activitatea si eforturile Primariei Resita in administrarea Gradinii Zoologice prof. <Ioan Crisan>”, a aratat Primaria Resita.

Incidentul a fost facut public de mai multi parinti ai elevilor, pe Facebook. Un parinte a scris, pe reteaua de socializare, ca in total au fost nevoiti sa stea in aer liber, in timpul furtunii, aproximativ 70 de persoane.

„Ceea ce trebuia sa fie prima serbare organizata, la gradina zoologica (contra cost), cu ocazia absolvirii clasei 0 de catre niste copii minunati s-a transformat intr-un cosmar in foarte scurt timp. 30 de copii cu parinti si invatatoare. A inceput furtuna. Cu ploaie, vant si grindina. Pana aici, nimic spectaculos veti spune. Natura, nu-i asa, cu care nu te poti pune niciodata. Corect. Numai ca aceasta multime de oameni a incercat sa se adaposteasca in sala de conferinte a gradinii zoologice. Era cea mai apropiata locatie. Dar ce sa vezi, stupoare, soc si groaza. Cheia este doar la seful. Ne pare rau. O multime de oameni, vreo 60-70, au inceput sa se imbulzeasca spre intrarea in cladirea mentionata sa protejam copiii, altii au ramas in ploaie, altii sub pomi. Nu vorbim de cateva minute. Vorbim nu de 10, nu de 15, nu de 20 de minute. Vorbim de aproape o ora si jumatate in care am incercat sa ne incalzim copiii cu corpurile, prin grindina si ploaie, la usa unei cladiri pe care nimeni nu dorea sa ne-o deschida. Timp de o ora si jumatate s-au dat zeci de telefoane. Raspunsul acelasi. Ne pare rau, cheia este la seful sau cel mai tare, va rugam daca aveti relatii sus de tot, sa sunati dumneavoastra si o primiti mai repede. In asta consta obtinerea unei nenorocite de chei pentru a lasa inauntru 30 de copii uzi, care plangeau, si pe care incercam sa ii protejam cum puteam”, a scris Rares Gantolea, pe Facebook.

Pe de alta parte, directorul Gradinii Zoologice din Resita, Gabriel Stanuca, a declarat ca nu se afla in incinta institutiei in momentul izbucnirii furtunii si nu a putut fi apelat la telefon pentru ca nu a avut semnal, fiind plecat din oras.

„Nu am fost la Gradina Zoologica in momentul producerii furtunii. Am plecat sa rezolv o problema personala in orasul Anina, unde este o zona fara semnal la telefonia mobila. M-a prins si pe mine viitura si m-am adapostit 15-20 de minute, nu am putut sa raspund la telefon. Cand am intrat in Resita, am vazut ca am fost sunat. Problema a fost ca cei prezenti la Gradina Zoologica nu au putut deschise usa de la cladire pentru a se adaposti deoarece o cheie era la mine si cealalta a ramas in biroul unui angajat, care era si el incuiat. A fost un incident nedorit de nimeni. Cand am iesit din Gradina Zoologica, nici macar nu se vedeau nori. Mi-am cerut scuze”, a afirmat Gabriel Stanuca.

Sursa: Mediafax

Citeste si Sase copii din Salaj evacuati in timpul furtunii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here