Vita 34, cea mai mare banca de celule stem din Germania, a eliberat a 31-a proba pentru un baietel de 5 ani

Vita 34, cea mai mare banca de celule stem din Germania si a doua ca marime din Europa, a ajuns la a 31-a proba de sange din cordonul ombilical eliberata pentru un transplant cu celule stem. Proba eliberata de institutia care detine cele mai multe acreditari din tara amintita a fost folosita pentru un baietel din Australia (nascut in 2013). Acesta a cautat un donator compatibil in intreaga lume, iar in urma unui efort de colaborare la nivel international, raspunsul a fost gasit recent, in Leipzig.

Citeste si Primul copil roman cu autism care va beneficia de terapie cu propriile celule stem din sangele cordonului ombilical

Micutul sufera de asa-numita leucodistrofie, cauzata de tulburarea metabolica sphingolipidoza, care se manifesta prin diferite combinatii de degradare mentala, insuficienta motorie si neuropatie periferica. Leucodistrofia este adesea mentionata ca o asa-numita boala dismielinizanta, deoarece mielina devine anormala din punct de vedere biochimic inainte de a fi degenerata.

Vita 34 a oferit micutului o sansa unica, oferindu-i o proba de sange din cordonul ombilical, recoltata acum cativa ani de catre Registrul Nord-German de Donatori de Maduva si Celule Stem (NKR), proba care are toate caracteristicile de tesut ale baiatului. In procesul de trimitere a probei in celalalt capat al lumii au fost implicate NKR, Vita 34, Registrul National German al Maduvei Osoase, centrul de transplant australian, autoritatile de ambele continente si Lufthansa (care s-a asigurat ca proba trece de controlul din aeroport fara a fi radiografiata).

In Romania, singurul reprezentant al bancii de celule stem Vita 34 este compania Life Solutions. Prin intermediul acesteia, toti parintii romani care doresc sa le ofere copiilor siguranta unei vieti sanatoase inainte de a se naste, o pot face prin recoltarea, la nasterea micutilor, a celulelor stem din sange si/sau tesutul ombilical si stocarea lor in cea mai experimentata banca de celule stem din Germania.

Sursa: Mediafax

Vezi si Stocam concentrat de celule stem sau sange integral?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here