14.000 de cazuri de violenta semnalate in scolile romanesti

35508654 - elementary age bullying in schoolyard.

Violenta in scoli a scazut cu 60 la suta, de la 32.000 de cazuri, la 14.000, iar cele semnalate dupa ce au fost filmate cu telefonul mobil sunt putine, a declarat ministrul Educatiei, Liviu Pop, care este de parere ca nu va fi un pericol daca elevii nu vor mai avea mobilul pe banca.

Citeste si: Bullying. Agresivitatea copiilor in scoala

„Noi avem o strategie privind combaterea violentei in scoli, pe care o adaptam anual, si in urma aplicarii acestei strategii numarul actelor de violenta la nivelul unitatilor scolare scazut cu 60 la suta, de la 32.000 la 14.000. Cred ca cinci sau sase cazuri – pot numara pe degetele – au fost semnalate cu telefonul mobil, fapt pentru care nu vedem niciun pericol vizavi de faptul ca elevul nu sta cu telefonul pe masa ca sa filmeze ora si ca o sa fie violenta daca il depoziteaza separat. Nu vreau sa spun de alte tari care au luat masuri mult mai dure pe aceasta zona telefonului mobil. Ne dorim ca elevul timp de 50 de minute cat dureaza ora sa fie atent la ora, nu la cine trimite SMS sau la cine il suna”, adeclarat ministrul Educatiei, Liviu Pop.

Potrivit ministrului, dezbaterea continua pentru stabilirea temelor pentru acasa, deoarece considera ca uneori numarul acestora este prea mare.

„Ca profesor nu sunt adeptul temelor pentru acasa, am facut acea consultare publica care au raspuns 80.000 de cetateni ai Romaniei – parinti si profesori, vizavi de rolul temelor pentru acasa. Aceasta dezbatere continua. Daca este sau nu nevoie de tema pentru acasa, daca temele lor constituie un element de valoare si asa mai departe. Nu am luat decizii in zona aceasta pana nu vom finaliza dezbaterile. Ce problema e vizavi de teme este numarul foarte mare de teme pe care unii dintre profesori le dau elevilor. Exista profesori care fac in timpul unei ore o problema sau doua si dau de azi pe maine 50 de probleme. In vacanta de 10 zile le dau sa citeasca 10 carti. Volumul temelor, in unele situatii, este exagerat”, a mai spus ministrul.

Sursa: MEDIAFAX

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here