Viitorii parinti invata sa schimbe corect scutece folosind un manechin in loc de bebelus

Viitorii parinti invata cum să schimbe corect scutece, care este pozitia de alaptare, in cadrul unor cursuri perinatale gratuite, la Cluj-Napoca, unde se foloseste un manechin de 3,5 kg pe post de bebelus.

Citeste si Fetita care avea 6 kilograme la 12 ani a murit la spital

Ana Maita, din partea Asociatiei Samas, a declarat, la lansarea cursurilor perinatale, ca a aduce un copil pe lume nu invata, automat, un parinte sa fie bun, care sa stie ce sa faca cu un nou-nascut in momentul in care il aduce acasa.

,,Prin cursurile perinatale organizate in cadrul proiectului <<Scoala mamei>>, care sunt gratuite, oferim viitoarelor mamici, dar si viitorilor tatici ocazia sa invete despre ce inseamna sa devii parinte. A aduce un copil pe lume nu te invata, automat, cum sa fi un parinte bun, care stie ce sa faca cu un nou-nascut in momentul in care il aduce acasa. Prin aceste cursuri despre nastere, alaptare si ingrijirea bebelusului, parintii primesc maximum de informatii practice de la specialisti, atat pentru perioada sarcinii, cat si pentru primele luni de la nastere. Cu ajutorul unui bebe manechin de 3,5 kg, viitorii parinti invata cum sa-i faca baita celui mic, sa schimbe corect scutece, care este pozitia copilului la san pentru alaptare sau cum se tine corect bebelusul in brate. Sunt lucruri mici, dar foarte importante, pe care, daca le invatam si le aplicam corect, ne salveaza de probleme”, a spus Maita.

Potrivit acesteia, si viitorii tati pot face tot ce face o mama, cu exceptia nasterii si alaptarii, astfel incat sa preia o parte din responsabilitatile de crestere a copilului.

,,Am venit cu sotia, care este insarcinata, sa o sustin, am venit pentru a fi pregatiti. Astfel de cursuri cred ne ajuta in proportie de 80%, e bine ca avem ocazia sa invatam ceva”, a spus un viitor tatic.

Cursurile perinatale dureaza 12 zile si sunt necesare in contextul in care in Romania, un bebelus moare la fiecare 6 ore, rata de alaptare exclusiva este de doar 29,8% iar peste 32% dintre gravide nasc fara niciun control medical in timpul sarcinii.

Vezi si Probleme de alimentatie la copii

Sursa:Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here