Un tata amendat, fiindca cei doi copii au cantat o melodie electorala

Un tata amendat, din cauza copiilor sai care au cantat o melodie electorala. Cei doi prichindei din Baia Mare au cantat o melodie electorala pro-PSD, asa ca tatal a fost amendat cu 2.500 de lei, iar ancheta nu e terminata. Ar putea fi luate masuri de protectie pentru cei doi copii.

Vezi si Ancheta in cazul a doi copii care canta intr-un videoclip electoral…

Purtatorul de cuvant al IPJ Maramures, Florina Metes, a declarat ca verificarile politistilor in acest caz nu au fost finalizate in acest moment.

„Verificarile referitoare la videoclipul electoral <Hai romani iesiti la vot> cu scopul identificarii tuturor persoanelor implicate in producerea acestuia nu sunt finalizate in acest moment. Dar, in urma verificarilor desfasurate pana acum, s-a stabilit ca videoclipul in cauza a fost realizat de tatal celor doi minori si postat ulterior pe Facebook si Youtube. Intrucat au fost incalcate prevederile art. 40, alin. 10 din Legea 33/2007, fata de acesta s-a luat masura sanctionarii contraventionale, in conformitate cu prevederile art. 53, alin. 1, litera z, din acelasi act normativ”, a spus Metes.

Articolul nr. 40 din Legea nr. 33/ 2007 privind alegerile europarlamentare arata ca „folosirea minorilor cu varsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propaganda electorala este interzisa”, iar amenda in astfel de cazuri este cuprinsa intre 1000 si 2500 de lei. Tatal celor doi copii a primit amenda maxima, de 2.500 de lei. Surse locale au declarat ca ancheta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures, declansata in acest caz, nu este finalizata, urmand sa fie stabilite masurile de protectie pentru cei doi copii.

„Parintii si-ar fi exprimat acordul pentru a realiza acel videoclip electoral, urmeaza sa vedem legat de copii care, oricum, nu pot fi folositi in astfel de clipuri”, au spus sursele citate.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures s-a autosesizat dupa aparitia unui videoclip pro-PSD in care cantau doi copii. Purtatorul de cuvant al DGASPC Maramures, Adrian Mandru, declara ca situatia va fi evaluata si se va stabili daca celor doi minori le-au fost incalcate drepturile. Videoclipul ar fi fost filmat in incinta Muzeului Satului din Baia Mare.

Sursa: Mediafax

Vezi si 18 candidati la europarlamentare au spus ce vor face in Parlamentul european pentru copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here