Un tanar si-a donat parul pentru copiii bolnavi de cancer

Un tanar si-a donat parul pentru copiii bolnavi de cancer in cadrul unei campanii care are ca scop crearea de peruci pentru micutii diagnosticati cu aceasta crunta maladie. Radu Stochitoiu, tanarul de 24 de ani din Targu-Jiu, este masterand la Facultatea de Automatica si Calculatoare, din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. El a decis sa renunte la parul sau lung alaturandu-se Campaniei „Zambete Impletite – Doneaza Par Copilasilor“.

Vezi si 400 copii si adolescenti diagnosticati cu cancer, in fiecare an, in…

„Nu m-am dus direct la copii. Este o asociatie care face peruci pentru ei si m-am dus la acea asociatie din Bucuresti. Eu am vrut de mult timp sa-mi donez parul, am cautat mult pe internet o asociatie careia ii pot dona dona parul. Am vazut ca exista ceva pentru femei cu cancer, tot pentru confectionarea de peruci, doar ca din ce am observat pe internet, nu sunt sigur, poate am gresit, s-a oprit campania anul trecut. Am cautat pe Facebook si am gasit aceasta fundatie, sunt niste studenti la Medicina care se ocupa singuri de acest lucru, de aceea mi se pare si mai interesant, ca nu ii ajuta nimeni. Mi-am lasat parul lung din anul II de facultate, deci de trei ani si jumatate. Acum sunt la masterat la Politehnica”, a declarat Radu Stochitoiu.

Acesta se gandeste ca, peste cativa ani, sa-si doneze parul, din nou. Gestul sau vine si dupa ce, inainte de a se naste, fratele sau a murit de leucemie.

„Tatal meu isi dorea de mult timp sa ma tund, doar pentru ca i se parea lui ca trebuie sa ma tund, ca sunt barbat, ca sunt tanar, doar ca mama mea tinea destul de mult la parul acela si s-a bucurat ca nu doar il tund si ca fac si ceva bun cu el, adica nu il las sa se piarda. Era destul de lung, pana aproape de buric. Mama mea s-a bucurat foarte mult ca am luat aceasta decizie. Nu as vrea sa spun ca a fost o decizie grea, imi doream sa ma tund, mi-am dat seama doar ca as putea sa fac o fapta buna cu el. Consider ca daca natura a fost atat de generoasa cu mine, acum e randul meu sa ofer. Am avut un frate care a murit inainte sa ma nasc eu, a avut leucemie”, a mai declarat Radu Stochitoiu.

Tanarul din Targu-Jiu a absolvit facultatea cu media 9,50. In timpul verii, acesta lucreaza in strainatate, ca intern, la Google. Radu spune ca a sustinut interviuri la Microsoft, Bloomberg si Google.

Citeste si 90% dintre copiii bolnavi de cancer s-ar putea vindeca

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here