Un maraton de operatii cardiace: zece inimi sanatoase de copii

Un maraton de operatii cardiace, soldat cu zece inimi sanatoase de copii, este bilantul celei de-a doua editii de anul acesta a programului caritabil ,,Inimi Sanatoase pentru Copii”, derulat de Fundatia Polisano, cu sprijinul MedLife. Programul consta in realizarea mai multor interventii cardiace complexe in randul copiilor diagnosticati cu malformatii cardiace.

Citeste si Maraton operatii Sibiu: Copiii au o noua sansa la viata

10 copii, cu varste cuprinse intre 4 luni si 12 ani, au fost tratati la spitalul MedLife-Polisano de catre o echipa mixta de chirurgi, din Romania si Anglia, iar starea lor post-operatorie este una buna, majoritate dintre ei fiind deja externati. Antonia, 4 ani, o fetita vesela, a fost diagnosticata cu defect septal ventricular la nastere, fiind nascuta prematur. Patrick, 11 ani,energic si pasionat de fotbal, are si el acelasi diagnostic. David, 1 an, din Republica Moldova, este un baietel puternic, iar diagnosticul lui poarta numele de canal atrio-ventricular comun. Pe fisa curajoasei Natalia, 7 luni, a fost trecut diagnosticul tetralogia Fallot, in timp ce pe fisa lui Ionut-Florin, 9 ani, un viteaz, medicii au scris defect septal atrial cu insuficienta cardiaca. Toti acesti copii, si nu numai, sunt bine acum. Au fost operati saptamana trecuta la Sibiu, au o inima sanatoasa si vor duce o viata normala.

Inimi Sanatoase pentru Copii

,,Am avut o saptamana buna, interventiile au decurs foarte bine. Evolutia fiecarui copil este una favorabila, recuperarea este rapida, 9 dintre ei fiind deja externati. Acesti copii se vor dezvolta foarte bine, vor fi sanatosi si vor duce o viata absolut normala. De peste 5 ani de zile, impreuna cu alti medici din Anglia, vin cu mare bucurie in Romania sa iau parte la aceasta campanie, e cumva dorinta de a reveni acasa, simt ca ii datorez ceva tarii din care am plecat si ma bucur cand pot sa vin aici si sa redau speranta atator zeci de familii”, a declarat dr. Serban Stoica, medic primar chirurgie cardiovasculara pediatrica, din cadrul Spitalului Universitare din Bristol (Anglia).

Echipa medicala care s-a ocupat de cazurile copiilor bolnavi de inima a fost compusa din medici din Bristol, Bucuresti si Sibiu care pot realiza interventii medicale complexe, de o cazuistica rar intalnita. Dintre acestia au facut parte chirurgi cardiovasculari si ATI-sti – dr. Serban Stoica, dr. Anca Mandache, dr. Felix Farcas, dr. Ovidiu Lazar, medici cardiologi si numeroase asistente din blocul operator si terapie intensiva.

Programul “Inimi sanatoase pentru copii” a fost demarat in anul 2015, iar pana in prezent au fost operati peste 122 de copii din toata tara. La finalul anuluicurent va mai avea loc o noua serie de operatii, pentru a le oferi o sansa la viata copiilor cu malformatii cardiace grave. Cei care doresc sa sprijine proiectul, pot gasi mai multe detalii pe site-ul fundatiei.

Vezi si 11 copii cu malformatii cardiace, tratati pro bono la Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here