Un elev care si-a lovit profesoara a fost arestat

Unul dintre elevii care au lovit o profesoara la Scoala Poroschia din judetul Teleorman a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia luata joi dupa-amiaza de Judecatoria Alexandria nefiind definitiva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistratii Judecatoriei Alexandria au decis sa aprobe solicitarea procurorilor si au dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pe 30 de zile, pentru elevul in varsta de 16 ani.

Acesta fusese retinut pentru 24 de ore, miercuri, fiind acuzat de lipsire de libertate si loviri sau alte violente.

Decizia magistratilor din Alexandria nu este definitiva.

Purtatorul de cuvant al IPJ Teleorman, Alexandra Dragole declara, corespondentului MEDIAFAX, ca anchetatorii au extins cercetarile in cazul baiatului in varsta de 16 ani, ajungand la concluzia ca acesta a savarsit si infractiunea de lipsire de libertate.

Totodata, in urma anchetei, pentru acte de violenta fizica si verbala asupra unui cadru didactic s-a stabilit sanctionarea cu mustrare scrisa si scaderea mediei la purtare la patru pentru trei elevi implicați direct in actul de agresiune, precum si observatie individuala pentru ceilalti elevi prezenti in clasa in momentul savarsirii actului de violența, care au avut o atitudine pasiva.

Saptamana trecuta, in mediul online au circulat imagini filmate intr-o scoala din comuna Poroschia, județul Teleorman, in care o profesoara a fost batjocorita si lovita de elevi. In clasa se aflau si alți elevi, dar nimeni nu a intervenit, iar elevul care a filmat a folosit cuvinte jignitoare.

Profesoara agresata este cadru didactic suplinitor la Scoala Poroschia si este in primul an de invatamant. A sustinut examenul de titularizare anul acesta si a obtinut media 8. Cum nu a gasit catedra titularizabila, a optat pentru mai multe ore de suplinitor in mai multe scoli.

Citeste si: Unul din patru elevi romani este abuzat fizic si psihic in timpul recreatiei

Clasa in care a avut loc incidentul este cunoscuta ca fiind una cu probleme, iar din efectivul de 14 elevi, 12 au luat parte la hartuirea cadrului didactic, arata inspectorii ISJ.

In urma incidentului, profesoara a refuzat sa depuna plangere penala la Politie, iar Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman nu poate lua decizia mutarii profesoarei la alta scoala, astfel ca aceasta va preda, in continuare, la clasa cu probleme.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a cerut Guvernului masuri de protectie pentru profesori, dupa cazul din Teleorman.

Sursa: MEDIAFAX

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here