Un copil roman in varsta de un an impuscat la Roma

Un copil roman in varsta de un an a fost impuscat in spate, in timp ce se afla in bratele mamei sale, pe o strada din Roma, victima fiind operata de urgenta. Incidentul s-a produs in cursul zilei de marti, atunci cand mama fetitei de un an se plimba cu ea in brate pe strada Palmiro Togliatti din Roma. Copilul a inceput brusc sa planga si imediat femeia a observat ca tasneste sange din spatele copilului. Mama si copilul locuiau intr-o tabara de nomazi din zona Via di Salone a capitalei Italiei. La Repubblica relateaza ca cel mai probabil in acest incident a fost folosit un pistol cu aer comprimat. Politia a deschis o ancheta pentru a stabili circumstantele producerii incidentului, printre ipoteze fiind inclusiv ca ar fi fost vorba un atac cu caracter rasist.

Vezi si Un copil de doi ani, la spital dupa ce a cazut de la etaj

Medicii sunt rezervati in privinta starii bebelusului, informeaza cotidianul Corriere della Sera. Copilul este internat in spital, sub supravegherea medicilor, anunta Ministerul Afacerilor Externe, care precizeaza ca autoritatile italiene au confirmat cetatenia victimei.

„Autoritatile italiene au confirmat cetatenia victimei. Potrivit informatiilor preliminare, dupa producerea incidentului victima a fost transportata la o unitate medicala din apropiere pentru ingrijiri. Cu ocazia controlului medical s-a constatat ca minorul prezenta o plaga rezultata in urma unei impuscaturi, iar in prezent este internat sub supraveghere medicala. Imediat dupa confirmarea cetateniei romane a minorului, misiunea diplomatica a intreprins demersuri pentru ca o echipa mobila sa se deplaseze la spital, acest lucru urmand a fi facut de indata ce vor fi luate aprobarile din partea parintilor minorului, autoritatilor locale si a medicilor”, arata Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

Vezi si Despagubire pentru un copil care a fost muscat de caine in curtea unui spital

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here