Un copil de un an si jumatate a murit din cauza unui graunte de popcorn

Doua anchete ale Politiei si reprezentantilor Protectiei Copilului sunt in derulare la Botosani, dupa ce un copil de un an si jumatate a murit din cauza unui graunte de popcorn. Mama baiatului a fost reclamata la inceputul anului pentru ca isi neglijeaza copiii, insa ancheta a fost inchisa.

Citeste si Caz de TBC confirmat la o scoala din Braila. Autoritatile iau in calcul introducerea carantinei

Conform procedurilor, politistii au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpa, dupa ce medicii au stabilit ca baiatul ar fi decedat din cauza unui graunte de popcorn.

„A fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpa. Se efectueaza cercetari si se asteapta rezultatul necropsiei, insa nu exista suspiciuni cu privire la decesul copilului”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Botosani, Maria Carp.

In acest caz, a fost declansata o ancheta si de catre reprezentantii DGASPC Botosani. Inspectorii institutiei vor merge la locuinta familiei din Paltinis, pentru a verifica in ce situatie se afla celalalt copil al familiei, o fetita de 3 ani. Conducerea DGASPC Botosani spune ca, la inceputul anului, a mai fost declansata o ancheta in aceasta familie, dupa ce bunica a reclamat faptul ca cei doi copii nu ar fi bine ingrijiti de mama, insa plangerea a fost retrasa, iar ancheta inchisa.

„In cazul acestei familii am avut o sesizare la inceputul anului facuta de bunica. Ea a reclamat faptul ca cei doi copii ar fi neglijati. Am declansat o ancheta impreuna cu reprezentantii primariei din localitate. Lucrurile s-au imbunatatit, dupa ce tatal, care este sofer de tir, a revenit acasa. Am verificat de mai multe ori copiii, erau bine ingrijiti, aveau caldura, era curat si dosarul a fost inchis, dupa ce bunica si-a retras plangerea si a promis ca se implica si ea mai mult. Am declansat o noua ancheta dupa ce baietelul de un an si jumatate ar fi mancat un graunte de popcorn, care a ajuns in trahee, apoi in plamani si a provocat copilului un stop cardio-respirator”, a declarat directorul adjunct al DGASPC Botosani, Alexandru Colbu.

In functie de conditiile gasite in locuinta familiei, reprezentantii DGASPC vor decide daca trebuie luate masuri pentru protectia fetitei.

Vezi si Plan de dotare a maternitatilor din Regiunea Vest

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here