Video: Un copil de la un centru de plasament a fost agresat de paznic

Fotografie creată de Kat Jayne, de la Pexels

In spatiul virtual a aparut un filmulet in care se vede cum un copil de la un centru de plasament din Ilfov este agresat de paznic, in timp ce educatoarea il ameninta ca o sa cheme “salvarea”, pentru ca sarea pe saltea.

Avand in vedere imaginile aparute in spatiul public cu privire la agresiunea fata de un copil minor, Compartimentul de Relatii Publice al Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov este abilitat sa comunice urmatoarele: Politistii orasului Voluntari efectueaza verificari, cu privire la posibile fapte de natura penala, privind agresiunea fizica asupra unui minor, institutionalizat la un centru de plasament, de pe raza judetului Ilfov” a spus Politia Ilfov, potrivit mediafax.ro.

Poti urmari filmarea aici.

Vreau sa spun doar atat: orice forma de agresiune impotriva unui copil din sistemul de protectie va fi sanctionata conform legii. Nu exista ratiune pentru care un copil sa fie batut sau agresat fizic sau emotional de catre un adult, nici chiar atunci cand isi pemite luxul de ”a sari pe saltea”. Educatoarea care ameninta copilul cu “salvarea” si paznicul care il agreseaza fizic nu NU AU CE SA CAUTE IN SISTEMUL DE PROTECTIE A COPILULUI.” a scris pe pagina de Facebook Madalina Turza, sefa Autoritatii Nationale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii, cea care a si postat inregistrarea video.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here