Un copil a murit in fosa septica din curtea scolii. Directorul unitatii scolare, demis.

Un copil de trei ani a murit dupa ce a cazut in fosa septica din spatele unei scoli. Politia a deschis o ancheta pentru ucidere din culpa, iar directorul unitatii de invatamant a fost demis.

Vezi si Ancheta, dupa ce un elev a fost lovit cu mopul de supraveghetoarea caminului unde locuia

Copilul a cazut intr-o fosa septica din spatele Scolii Generale din Buda, judetul Iasi. Surse judiciare au precizat ca baietelul participa la activitati educative, in curtea scolii, iar la un moment dat a ramas nesupravegheat si atunci ar fi cazut in fosa septica. Atunci cand au realizat disparitia copilului, cadrele didactice l-au cautat si l-au gasit cazut in fosa.

Gradinita si scoala din sat se afla in aceeasi curte. Purtatorul de cuvant al Politiei Iasi, Ioana Laura Bustiuc, a declarat ca politistii au fost sesizati prin 112 de directorul Scolii Generale din Buda, comuna Braiesti, ca un copil a cazut in fosa septica.

,,A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpa. Se fac verificari in continuare in acest caz”, a declarat Bustiuc.

Directorul scolii din Buda a fost demis in urma deciziei Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Reprezentantii ISJ Iasi au anuntat ca a fost reunit Consiliul de Administratie, iar directorul scolii a fost demis, in urma votului unanim al membrilor. Decizia a fost motivata de faptul ca nu au fost asigurate conditii de securitate pentru elevi in spatiul scolii.

„Aspectele legate de securitatea elevilor in perimetrul scolii au fost puse in discutie, cu prioritate, de nenumarate ori la intalnirile periodice cu directorii unitatilor de invatamant, asa cum, periodic, sunt transmise adrese de atentionare in acest sens”, arata ISJ Iasi, intr-un comunicat de presa.

In unitatea de invatamant va avea loc un Consiliu de Administratie in cadrul caruia se va stabili cine va prelua conducerea provizorie a scolii, iar pana la finalul saptamanii Consiliul de Administratie al ISJ Iasi va desemna un nou director, dupa consultari ce vor avea loc in cadrul Consiliului Profesoral al Scolii Profesionale Braesti.

Citeste si OMS: Numarul cazurilor de rujeola a crescut la nivel mondial cu 300% fata de anul trecut

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here