Un bebelus de 9 luni a murit de rujeola in spital

Un bebelus de 9 luni din Tulcea a murit de rujeola in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta. Mai multe mamici sustin ca baietelul a fost internat initial cu bronsita intr-un salon in care se aflau copii cu rujeola. Copilul in varsta de 9 luni este din Tulcea, iar in perioada 15 – 21 mai a fost internat in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta cu patologie respiratorie – bronsita.

Vezi si Aproape 200 de noi cazuri de rujeola au fost inregistrate in ultima saptamana

”El a revenit in 29 mai, cu o forma fulminanta de rujeola. Au fost recoltate probe, boala fiind confirmata pe 30 mai, in urma analizelor de laborator. Pacientul a suferit complicatii, pe fondul unei imunitati scazute, iar in data de 13 iunie acesta a decedat”, a declarat dr. Loti Popescu din cadrul DSP Constanta.

Informatia a aparut initial pe pagina de Facebook a unui grup de mamici din Constanta, in care acestea acuza ca baietelul, care nu fusese vaccinat pentru rujeola, ar fi fost internat intr-un salon cu copii care aveau aceasta boala.

”Nu pot sa cred!!! Sunt indignata!!! Ce a fost in mintea asistentelor sa puna un bebe atat de mic, nevaccinat, in camera cu copii care aveau rujeola??? Imi vine sa urlu!!! Cata iresponsabilitate din partea cadrelor medicale!!!”, se scrie intr-o astfel de postare.

Vezi si Un bebelus de zece luni, suspect de rujeola, a murit la Iasi

Dr. Loti Popescu a explicat ca boala, care se transmite prin aer, prin contact direct, ar fi putut sa fie luata in timpul primei internari a copilului in spitalul judetean, dar nu exclude posibilitate ca acesta sa fi contactat virusul din alta parte, data fiind imunitatea scazuta in urma bolii.

In ultimele sase luni in judetul Constanta au fost 533 de suspiciuni de rujeola, fiind confirmate insa mai putin de jumatate dintre cazuri – 239, iar doua persoane au murit din cauza bolii, un adult si un copil. Reprezentantii Spitalului Judetean Constanta au afirmat ca nu au primit nici o sesizare in acest caz.

Sursa: Mediafax

Vezi si Inca un bebelus a murit din cauza rujeolei. Numarul deceselor a ajuns la 55

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here