Un bebeluș a murit după ce a fost trimis în weekend acasă de la spital cu diagnostic de ”roșu în gât”

Un bebeluș de doar 8 luni a murit marți, 13 decembrie, după ce a fost trimis în weekend acasă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, când i s-a pus diagnostic de ”roșu în gât”.

Sâmbătă părinții copilei au mers de urgență la spital, fiindcă micuța avea febră mare, iar cadrele medicale au decis după ce au examinat-o că nu este nevoie să o interneze, i-au pus diagnostic de ”roșu în gât” și i-au dat tratament cu antibiotic.

Marți dimineața când s-a trezit mama a descoperit că fetița nu mai respiră și a sunat la 112, dar a fost prea târziu pentru a se mai putea face ceva.

Poliţiştii au constatat faptul că, în urma manevrelor de resuscitare efectuate de echipajul SMURD a fost constat decesul minorei în vârstă de 8 luni. În urma examinării exterioare a cadavrului nu au fost identificate urme vizibile de violenţă”, potrivit IPJ Maramureș, iar cadavrul micuței a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei.

O săptămână în urmă, la acelaşi spital, un alt caz ar fi ajuns în atenţia autorităţilor când un bebeluş a fost trimis acasă, cu tratament, a fost adus din nou la spital de părinţi, după ce starea de sănătate nu i se îmbunătăţea, potrivit observatornews.ro. La doar 3 ore de la internarea în Secţia de Pediatrie bebeluşul a decedat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here