Un barbat a fost condamnat definitiv dupa ce a infectat cu HIV o fetita

Un barbat acuzat de act sexual cu o minora si transmiterea sindromului imuno-deficitar dobandit a fost condamnat definitiv, marti, de judecatorii din cadrul Curtii de Apel Iasi, transmite corespondentul MEDIAFAX. Judecatorii din cadrul Curtii de Apel Iasi au respins, marti, apelul declarat de Costel Petrachi, si au mentinut sentinta Tribunalului Iasi, care a dispus ca barbatul sa execute trei ani si opt luni de inchisoare. Decizia Curtii de Apel Iasi este definitiva.

La prima instanta, judecatorii au admis in parte actiunea civila promovata de minora si a luat act de recunoasterea pretentiilor formulate cu titlu de daune materiale, de catre inculpat si, in consecinta, a obligat inculpatul la plata sumei de 3.000 de lei catre fetita.

Vezi si Barbat care incerca sa acosteze eleve la o scoala gimnaziala, retinut

De asemenea, Tribunalul Iasi a admis, in, parte, daunele morale formulate de partea civila, prin reprezentantul legal, si a obligat inculpatul sa-i achite partii civile minore suma de 30.000 de euro, cu titlu de daune morale.

In acest caz, anchetatorii au aratat ca barbatul de 34 de ani locuia in comuna Miroslovesti impreuna cu concubina sa si cei patru copii, cu varste cuprinse intre patru luni si 11 ani, iar victima, in varsta de 13 ani, locuia cu parintii ei in Pascani. In luna iulie 2014, cei doi s-au cunoscut la un targ si s-au indragostit iremediabil, in ciuda diferentei de varsta.

Oamenii legii au precizat ca, in iulie 2015, cei doi au inceput sa aiba relatii intime, chiar daca individul stia ca, in urma cu aproximativ sapte ani, dupa un raport sexual neprotejat, dobandise sindromul imuno-deficitar. In plus, barbatul nu i-a spus minorei nimic despre afectiunea sa si despre faptul ca urma un tratament, fiind in evidentele Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

In septembrie 2015, minora s-a certat cu parintii ei, care se opuneau relatiei si a fugit de acasa la Costel Petrachi, moment in care acesta si-a alungat concubina si copiii din locuinta. Individul si minora au stat impreuna aproximativ doua luni, dupa care fata a revenit in casa parinteasca.

„In aprilie 2016 au aparut simptomele unei sarcini, iar minora a fost dusa la spital. Acolo, medicii au diagnosticat-o cu sindromul HIV, stabilind ca acesta a fost dobandit prin intermediul unei relatii sexuale. De asemenea, in iulie 2016, partea vatamata a nascut un copil. Anchetatorii au fost sesizati de mama minorei, care a formulat o plangere pe 21 martie 2016. La audieri, inculpatul a recunoscut comiterea faptelor”, au precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

Vezi si Barbat acuzat ca a abuzat sexual de cei trei copii ai sai

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here