Un baietel de trei ani si jumatate a decedat, dupa ce a consumat o shaorma

Un baietel de trei ani si jumatate a decedat, la Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, dupa ce a consumat o shaorma impreuna cu parintii sai.

„Decesul a fost cauzat de o bacterie numita salmonela care provoaca salmoneloza, o boala destul de grava si in unele situatii se lasa cu deces, in special la copii, de aceea le-as sugera parintilor sa evite cu cat pot cu putinta sa le ofere copiilor alimente pregatite in fast food. Salmonela se transmite prin intermediul oualor de rata si a preparatelor alimentare realizate cu materii prime crude sau se poate transmite si prin intermediul mainilor murdare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorului (APC), Costel Stanciu.

Vezi si Un copil care traversa strada neregulamentar, accidentat mortal

 Acesta a explicat ca institutiile statului nu isi fac datoria in ceea ce priveste controalele pe care ar trebui sa le efectueze in cazul unitatilor de tip fast-food.

Parintii copilului care a decedat dupa ce a mancat shaorma au fost chemati la audieri la Serviciul Omoruri din cadrul Politiei Capitalei. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au cerut o expertiza toxicologica in cazul baietelului de trei ani care a murit dupa ce a mancat o shaorma, fiind deschis si un dosar penal pentru moarte suspecta. Parintii copilului au fost diagnosticati cu toxiinfectie alimentara.

„In data de 16.05.2018, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a fost sesizat cu privire la faptul ca, in ziua de 15.05.2018, la ora 17.20, la Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” s-a produs decesul unui minor in varsta de 3 ani, ca urmare a unui stop cardiac, existand suspiciunea unei intoxicatii cu o substanta necunoscuta, motiv pentru care cazul a fost considerat unul medico-legal”, reiese dintr-un comunicat de presa transmis de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

In acest caz, procurorii au cerut efectuarea autopsiei medico-legale de catre Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici”.

„Totodata, in cauza s-a dispus efectuarea unei expertize toxicologice cu privire la mai multe probe (aspirat gastric, sange, urina) puse la dispozitie de unitatea spitaliceasca, ridicate de la persoana decedata, respectiv de la parinti. Autopsia a fost realizata in data de 17.05.2018, urmand ca dupa efectuarea analizelor toxicologice sa fie stabilita cauza decesului’, se mai arata in comunicatul institutiei.

In ceea ce priveste starea parintilor, Parchetul face precizarea ca acestia au fost diagnosticati cu „toxiinfectie alimentara”, la momentul actual starea lor de sanatate fiind ameliorata.

Au fost sesizate si alte institutii publice cu atributii in ceea ce priveste controlul calitatii produselor alimentare.

Vezi si Un baiat de 13 ani, mort din cauza gripei

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here