Un adolescent din Australia a pledat vinovat de hacking in reteaua Apple

Un adolescent de 16 ani din Australia a pledat vinovat de hacking in reteaua Apple si de descarcarea unor fisiere interne, potrivit rapoartelor. Compania spune ca niciun client nu a fost afectat, insa rapoartele arata ca au fost accesante conturi ale clientilor, relateaza BBC.

Tanarul 16 ani a accesat fisiere de 90 de gigabytes (GB) si a intrat in sistem de mai multe ori pe parcursul unui an din casa lui aflata in suburbiile din Melbourne, scrie ziarul The Age, preluat de BBC. Potrivit rapoartelor, baiatul a stocat documentele intr-un dosar numit „hacky hack hack”.

Vezi si Copiii petrec aproximativ 103 minute pe zi pe Internet

Apple insista asupra faptului ca securitatea niciunui client nu a fost compromisa, insa rapoartele Age arata ca baiatul ar fi accesat conturile clientilor.

Intr-o declaratie adresata BBC, Apple a declarat ca „protejam vigilent retelele noastre si avem echipe dedicate de profesionisti in domeniul securitatii informatiilor care lucreaza pentru a detecta si a raspunde la amenintari. In acest caz, echipele noastre au descoperit accesul neautorizat, l-au impiedicat si au raportat incidentul autoritatilor de aplicare a legii. Consideram securitatea datelor utilizatorilor nostri ca fiind una dintre cele mai mari responsabilitati ale noastre si dorim sa ne asiguram clientii ca in niciun moment in timpul incidentului, datele lor personale nu au fost compromise”.

Sursa: Mediafax

Vezi si Accesul la internet si bullyingul, noile pericole pentru copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here