Ultima proba din cadrul Evaluarii Nationale Elevii pentru elevii din clasa a II-a

Elevii din clasa a II-a au sustinut, miercuri, proba la matematica, in cadrul Evaluarii Nationale, informeaza Ministerul Educatiei.  Rezultatele obtinute nu vor fi publice si nu se vor trece in catalog. Testul de limba romana (scris si citit) pentru elevii din clasa a II-a din randul minoritatilor nationale se va desfasura joi, 10 mai, reiese dintr-un comunicat de presa transmis de MEN.

Elevii din clasa a II-a au sustinut, luni, pe 7 mai, proba scrisa la limba romana, iar marti, pe 8 mai, testele de citire.

Vezi si Au inceput Evaluarile Nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a

Totodata, elevii din clasa a IV-a vor sustine Evaluarea Nationala la limba romana pe 15 mai, iar testarea la matematica va avea loc a doua zi, pe 16 mai. De asemenea, pentru elevii din clasa a VI-a, evaluarea competentelor va incepe pe 23 mai cu testul la limba si comunicare, iar proba la matematica si stiintele naturii se va desfasura pe 24 mai, informeaza Ministerul Educatiei.

Conform sursei citate, evaluarile se vor sustine in salile in care elevii isi desfasoara activitatea in mod normal. Acestea vor fi adaptate in prealabil, dupa caz, in functie de testul planificat, prin eliminarea oricaror materiale didactice care i-ar putea influenta pe elevi.

„Testele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale si trebuie sa aiba un nivel mediu de dificultate. Durata alocata rezolvarii acestora este de 30 de minute pentru fiecare test sustinut de elvii din clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru probele scrise de elevii clasei a IV-a si a VI-a. Acestea sunt evaluate in cadrul institutiei de invatamant, de catre cadrele didactice din respectiva unitate, in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimei probe”, reiese dintr-un comunicat de presa transmis de MEN.

Rezultatele obtinute la aceste evaluari nu se comunica public si nu se inregistreaza in catalogul clasei. Numarul elevilor care vor participa la aceste trei evaluari este de circa 575.000.

Sursa: Mediafax

Vezi si Un elev s-a inchis in toaleta scolii si a amenintat ca da foc unitatii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here