Trei frati din Radauti internati cu rujeola, dupa ce parintii au refuzat sa-i vaccineze

Un nou focar de rujeola a aparut in judetul Suceava, dupa o pauza de patru luni, autoritatile sanitare anuntand ca trei frati din orasul Radauti au fost internati in spital dupa ce parintii au refuzat vaccinarea.

Citeste si: Imunizarea prin vaccinare

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Suceava, au anuntat, miercuri, intr-un comunicat de presa, ca rujeloa a reaparut in judetul Suceava, dupa o pauza de patru luni in care nu au mai fost inregistrate noi imbolnaviri, la spital ajungand trei frati, toti cu varste sub 5 ani.

“Au fost diagnosticati si internati in spital trei frati, nevaccinati, cu varste sub cinci ani, din municipiul Radauti. Parintii au refuzat vaccinarea micutilor, atat la varsta recomandata, cat si ca masura de protectie pentru ceilalti doi fratiori, in momentul diagnosticarii primului dintre ei”, a anuntat directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Suceava, dr. Liliana Gradinariu.

Citeste si: Vaccinarea nu este o optiune, este un drept

Conducerea Directiei de Sanatate Publica Suceava spune ca vaccinarea este singura metoda de prevenire a imbolnavirilor cu aceasta bola extrem de contagioasa.

“Rujeola este o infectie virala, care poate evolua cu complicatii majore, ce pot merge pana la deces. Vaccinarea este recomandata copiilor cu varsta intre 9 si 11 luni, cu revaccinare la varsta de 1 an si ulterior la varsta de 5 ani. Copiii nevaccinati pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic, prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptata pentru fiecare caz in parte”, se arata in comunicatul Directiei de Sanatate Publica Suceava.

Sursa: Mediafax

Citeste si: „Copilaria, cel mai frumos cadou” – o campanie despre importanta si beneficiile vaccinarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here