Tratamente la domiciliul copiilor cu cancer din București și Muntenia

Dăruiește aripi, tratamente la domiciliu

Asociația Dăruiește Aripi a prezentat pe 6 decembrie, rezultatele primului trimestru din programul de tratamente la domiciliu pentru copiii cu cancer, lansat la finalul lunii august 2022 în București și alte 7 județe învecinate. Evenimentul a fost găzduit de Institutul Oncologic București.

Asoc Dăruiește aripi, pacient copil

 OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Crearea unei rețele de asistență specializată și suport pentru a acoperi nevoile copiilor și adolescenților diagnosticați cu cancer (și, pe viitor, alte boli cronice grave) acasă și în comunitate, nu numai în spital.

Cel mai mic pacient are 8 luni.

BENEFICIILE PROGRAMULUI

Scăderea numărului deplasărilor la spital si a internărilor de control pentru copiii care au finalizat tratamentul.

Asoc. Dăruiește Aripi -coordonare cu echipele din teren

Degajarea unui plus de resurse și atenție pentru copiii aflați în spital, în condițiile degrevării secțiilor de oncopediatrie de internările care sunt înlocuite prin vizite la domiciliu.

Furnizarea serviciilor de paliație la domiciliu, sub coordonarea medicului curant, pentru copiii aflați în fază terminală, inclusiv suport psihologic pentru familiile acestor copii.

STATISTICI DIN PROGRAM, SEPTEMBRIE – NOIEMBRIE 2022

Numărul copiilor participanți în program: 32

Număr de vizite efectuate: 76

Echipa de 17 persoane: 5 medici, 7 asistente de la IOB, un manager de proiect, un expert de sănătate publică, un psiholog, un coordonator administrativ și o șoferiță

Număr de kilometri efectuați pentru vizite: 2502 km

Trusa medicală, Dăruiește Aripi

SERVICII MEDICALE OFERITE ÎN PROGRAM

  • evaluarea și monitorizarea pacientului între curele de chimioterapie,
  • recoltare de analize,
  • îngrijire paliativă,
  • administrarea unor terapii de suport,
  • administrarea unor perfuzii,
  • consiliere psihologică,
  • evaluarea calității vieții pacientului și
  • instruirea membrilor familiei pentru îngrijirea copilului.

În ansamblu, programul funcționează în București și alte 9 județe din Muntenia și Dobrogea, prin parteneriate cu Institutul Oncologic București și Spitalul Județean Constanța.

Acest serviciu mobil de asistență specializată la domiciliu acoperă în prezent nevoile copiilor care locuiesc pe o rază de 100 de km în raport cu Institutul Oncologic București. Dăruiește Aripi își propune, pe mai departe, să dezvolte parteneriate cu Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Copii Marie Curie.

Alina Pătrăhău, Președinte Asociația Dăruiește Aripi

Președintele și fondatoarea Asociației Dăruiește Aripi, Alina Pătrăhău prezintă pașii următori: “Ne dorim ca programul nostru inovativ să fie transformat într-un model de țară, prin dezvoltarea unei rețele de servicii de proximitate care să ajute toți copiii din România”.

CREDITS GALERIA FOTO: Octav Ganea, Inquam Photos

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here