Transport public special pentru elevii din Timisoara

Elevii care locuiesc in patru cartiere ale Timisoarei si invata in scoli aflate in centrul orasului sunt dusi gratuit la cursuri, dupa ce municipalitatea a inaugurat transportul public scolar.

Citeste si: Elevii si studentii orfani vor avea gratuitate la transportul public local din Capitala

Incepand de luni 14 ianuarie 2019, Timisoara are transport public special pentru elevi. Potrivit reprezentantilor municipalitatii, pentru inceput, elevii a patru licee din centrul Timisoarei beneficiaza de transport scolar gratuit inspre si dinspre institutiile de invatamant.

“Ideea lansata acum trei ani, cand am demarat procedurile de achizitie de minibuze, de a asigura transport public special, dedicat, pentru elevi a ajuns la materializare astazi (n.r. luni). Patru curse speciale, cu minibuse Mercedes, ultramoderne, confortabile si sigure au transportat astazi 73 de elevi din cartierele Calea Lipovei, Circumvalatiunii, Calea Sagului si Soarelui la liceele centrale Ion I.C. Bratianu, E. Ungureanu, C.D. Loga, Carmen Sylva si, fiind pe traseu, Colegiul Banatean”, a afirmat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Citeste si: 900 de elevi din Cluj-Napoca vor avea autobuze dedicate exclusiv transportului

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, elevii care vor circula cu minibuzele vor fi in siguranta, in conditiile in care in fiecare mijloc de transport este prezent cate un politist local. In viitor, transportul public scolar urmeaza sa fie extins si in alte cartiere.

“Atat putem in momentul de fata, sa deservim patru cartiere si cu patru minibuze. Daca vom vedea ca cererea e foarte mare, probabil ca vom trece de la minibus la autobuz mare, poate punem doua minibuse cand vom avea soferi suficienti, pentru ca sunt mai confortabile, mai noi si ar fi mai potrivite pentru transportul scolar. Acum trei ani am spus ca le vom folosi pentru transportul scolar, dar nu am avut posibilitatea sa o facem din lipsa de soferi”, a declarat Nicolae Robu.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Primaria Capitalei vrea ca elevii din Bucuresti sa calatoreasca gratuit cu transportul public

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here