Toate scolile din Baia Mare vor fi inchise joi si vineri, pentru deszapezirea curtilor

Toate scolile din Baia Mare vor fi inchise joi si vineri, in conditiile in care trotuarele si curtile sunt acoperite cu zapada. Primaria Baia Mare va contribui cu utilaje de deszapezire, iar pana atunci 25.000 de elevi raman acasa.

Citeste si: Cursuri suspendate 3 zile, din cauza zapezii, la un liceu din Maramures; peste 500 de elevi afectati

Primarul Catalin Chereches a declarat ca vor fi afectati de suspendarea cursurilor aproximativ 25.000 de elevi. „Am propus, in calitate de primar al municipiului Baia Mare si presedinte al Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, ca in zilele de joi si vineri se vor suspenda cursurile in intreg sistemul de invatamant din Baia Mare, respectiv in toate cele 50 de gradinite, scoli, licee si colegii. Decizia are la baza conditiile meteo si necesitatea unitatilor de invatamant de a proceda, de urgenta, la deszapezirea incintelor si curtilor pe care le administreaza, sa nu fie accidente in randul elevilor. De asemenea se va trece si la deszapezirea zonelor de acces spre aceste institutii. Vor fi afectati aproximativ 25.000 de elevi”, a spus Chereches.

Potrivit acestuia, stratul de zapada in Baia Mare este de 60 de centimetri.

Edilul a afirmat ca in sprijinul unitatilor de invatamant vor fi puse la dispozitie, de catre Primaria Baia Mare, utilaje respectiv personal specializat pentru eficientizarea actiunii de deszapezire.

„Trotuarele si strazile de acces spre unitatile de invatamant urmeaza sa fie deszapezite in cel mai riguros mod de catre societatile care au contract de salubrizare–deszapezire cu municipiul Baia Mare. Totodata, vor fi ridicate si transportate cantitatile mari de zapada care ingreuneaza accesul copiilor si tinerilor baimareni spre unitatile de invatamant”, a spus Catalin Chereches.

Cursurile scolare urmeaza sa fie recuperate ulterior.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Peste 2.000 de gradinite si scoli au functionat fara apa curenta si canalizare, in 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here