Tinarul balerin Antonio Casalinho, spectacol caritabil la ONB pentru o fetita cu o boala rara

Tanarul portughez Antonio Casalinho, prezentat in calitate de noua stea a baletului mondial, va dansa pe scena Operei Nationale din Bucuresti (ONB) pe 17 decembrie, de la ora 18.45, pentru a acorda o sansa la viata unei fetite bolnave din Romania.

Citeste si: O fetita de 6 ani cu autism a ridicat o sala in picioare la Balul Bucuriei

Antonio Casalinho, tanarul balerin portughez care, la nici 16 ani, este considerat noua stea a baletului mondial, va oferi un adevarat regal de balet clasic si contemporan alaturi de elevi ai Conservatorio Inteternational de Ballet e Danca Annarella Sanchez din Portugalia si de balerini de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucuresti.

Toti banii stransi vor fi donati catre Rebeca Cojocariu, o fetita de 5 ani care sufera de o boala rara, pentru care medicii inca nu au gasit o solutie. Robert Enache si Mihaela Soare, prim balerini ai Operei Nationale Bucuresti, s-au alaturat cauzei si vor dedica Rebecai o variatie din spectacolul de balet „Spargatorul de Nuci”, de P. I. Ceaikovski, pe 16 ianuarie.

La doar 16 ani, tanarul portughez Antonio Casalinho este considerat cel mai promitator balerin al momentului. A castigat cea mai mare competitie pentru tineri balerini din America – Youth America Grand Prix. De asemenea, in 2017, a castigat „Portugal got talent”, iar, in iulie 2018, a obtinut medalia de aur la Concursul international de balet de la Varna, Bulgaria.

Rebeca Cojocariu, fetita care este imaginea acestui spectacol, sufera de boala Batten, o maladie genetica degenerativa rara. Este o boala care se manifesta incepand cu varsta de 2-3 ani, iar starea sanatatii copiilor bolnavi se degradeaza ireversibil (la 4-5 ani incepe sa se instaleze o forma de dementa), iar intre 8 si 12 ani, survine decesul. Confruntati cu aceasta situatie teribila, parintii Rebecai au renuntat la tot si s-au mutat in Germania, pentru a avea acces la un tratament care incetineste efectele bolii. Ei spera sa castige timp astfel incat stiinta sa descopere un leac miraculos, se arata in comunicat.

Sursa: Mediafax

Vezi si: „Eliza viseaza” in cel mai nou spectacol pentru copii de la Teatrul „Ion Creanga” din Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here