Studiu: Mai mult de o treime dintre copiii care au COVID-19 sunt asimptomatici

Imagine de René Bittner de la Pixabay

Mai mult de o treime dintre copiii care au COVID-19 sunt asimptomatici, potrivit unui studiu desfasurat in cadrul Universitatii din Alberta.

“Ingrijorarea mare este ca probabil in comunitate sunt multi oameni infectati de COVID-19 care circula insa fara a sti acest lucru” spune Finlay McAlister, profesor in cadrul Facultatii de Medicina si Stomatologie de la Universitatea din Alberta, scrie sciencedaily.com.

Pentru studiu, echipa lui McAlister a analizat rezultatele a 2.463 de copii care au fost testati in timpul primului val al pandemiei – martie-septembrie – pentru COVID-19.

1.987 de copii au avut un rezultat pozitiv al testului pentru COVID-19 si 476 au avut un rezultat negativ. Dintre copiii care au avut rezultate pozitive, 714 – 35,9% – au raportat ca sunt asimptomatici.

„Din cate stim, copiii sunt mai putin predispusi sa raspandeasca boala decat adultii, dar riscul nu este zero”, a adaugat autorul studiului.

Potrivit cercetatorilor simptomele intalnite cel mai des in randul copiilor infectati cu acest virus sunt: tusea, rinoreea si durerea in gat.

“Febra, durerea de cap si pierderea gustului sau mirosului sunt cele mai importante simptome care pot arata ca o persoana poate avea COVID-19” a spus McAlister.

Citeste si: Ce simte copilul in perioada pandemiei de COVID-19?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here