Studenții din România solicită autorităților să sprijine studenții și cadrele didactice din Ucraina

Foto: www.csee-etuce.org

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită autorităților române să sprijine studenții și cadrele didactice care vor fi grav afectați de războiul din Ucraina și să le ofere refugiu în România, oferind programe și resurse prin care aceștia să acceseze învățământul superior românesc, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanților studenților.

De asemenea, pe lângă ANOSR, câteva zeci de persoane, reprezentanți de la diverse organizații non-guvernamentale s-au strâns în fața Ambasadei Ucrainei din București pentru a transmite un mesaj de susținere și de pace. Oamenii au venit cu pancarte cu meaje e susținere pentru poporul ucrainean.

Iată comunicatul integral:

„Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este solidară cu studenții din Ucraina și condamnă ferm actele de război intolerabile și catastrofice pe care Rusia le desfășoară chiar în aceste momente pe întreg teritoriul ucrainean. ANOSR solicită autorităților române să sprijine cu celeritate studenții și cadrele didactice care vor fi grav afectați de războiul din Ucraina și trebuie să poată găsi refugiu și în România, oferind programe și resurse prin care aceștia să acceseze învățământul superior românesc.

Suntem alături și susținem demersurile UAS (federația studenților din Ucraina), iar astăzi, de la ora 18, alături de mai multe organizații ale societății civile, vom participa la o manifestație de solidaritate în fața Ambasadei Ucrainei în București.”

ANOSR a chemat tinerii joi seară, „de la ora 18:00, în fața Ambasadei Ucrainei pentru a transmite un mesaj de susținere și de pace deopotrivă: nu vrem război în Europa, vrem ca Rusia să își retragă forțele armate din Ucraina. E momentul să fim solidari cu vecinii noștri și să ne gândim cum îi putem ajuta!Sancțiunile pe care Uniunea Europeană și întreaga comunitate internațională trebuie să demonstreze angajamentul real de a răspunde abuzurilor incomensurabile din partea Rusiei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here